DOLAR

32,3441

0.19%
EURO

35,1193

-0.2%
ALTIN(gr)

2.239,44

-0,17%
BİST 100

%
Bağımsız Denetçi Sınavı Başvuruları Başladı! Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Finans 365
  • Finans
  • Bağımsız Denetçi Sınavı Başvuruları Başladı! Başvuru Şartları Nelerdir?

Bağımsız Denetçi Sınavı Başvuruları Başladı! Başvuru Şartları Nelerdir?

Bağımsız Denetçilik sınavı başvuruları başladı. Resmi gazetede yayınlanan ilan göre Bağımsız Denetçilik sınavı başvuru şartları nelerdir. Bağımsız Denetçi sınavı ne zaman? İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Bağımsız Denetçi Sınavı Başvuruları Başladı! Başvuru Şartları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Denetimi ve Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yapılan açıklama ya göre, Bağımsız denetçilik sınavı başvuruları açıldı. Sınava müracet edecek adayların 23 eylül tarihinde başlacak ve 4 ekim tarihinde sona erecek. Başvurular “kgk.gov.tr” adresinden elektronik ortamda yapılacak ve posta yoluya yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Sınava girmeye hak kazanan adayların sınava giriş yerleri kurum tarafından ayrıca internet sitesinde yayınlanacak. Başvurusu kabul edilmeyen adaylar yayın tarihini takiben en az yedi gün içerisinde itirazlarını sunabilecek.

Bağımsız Denetçi Sınavı Başvuru Şartları Nelerdir?

Üniversitelerin hukuk, maliye, iktisat, bankacılık, kamu yönetimi,ve siyasal bilgiler alanlarından mezun olan ve bu bölümlerin karşılığı olan yabancı okullardan mezun olan adaylar başvurabilecek.

Bağımsız denetçi sınavı Ne Zaman? Sınav Yerleri

Denetçilik sınavı 24 kasım tarihinde yapılacak, sınav yerleri İstanbul ve Ankara’da yapılacak. Sınav merkezleri kurum tarafından 15 gün önce internet sitesinden bildirilecek.

Bağımsız Denetçi Sınav Konuları ve Şekli Nasıl?

Sınavda, muhasebe, muhasebe standartları,Kurumsal yönetim ilkeleri, Genel Hukuk, sermaye Piyasası, bankacılık, Sigortacılık, Özel Emeklilik konularından oluşacak.

Bağımsız Denetçi sınavına geçersiz sayılacağı durumlar,

Sınav esnasında kopya çektiği veya verdiği tespit edilen, Başkasını kendi yerine sınava sokan, sınav kurallarını ihlal eden kişilerin sınavları geçersiz sayılacak. Sınavı geçersiz sayılan adaylar 2 yıl süreyle sınavlara giremezler.

Bağımsız Denetçi Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir?

Sınavda verilen konular içerisinde yüz puan üzerinden en az 60 puan alan adaylar başarılı sayılacak. Tüm sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması en az 75 puan olması gerekecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP