DOLAR

32,5804

0.03%
EURO

34,9330

0.08%
ALTIN(gr)

2.433,66

0,16%
BİST 100

%
Bakan Koca Açıkladı: Türkiye Aşı Denemelerine Başladı!

Bakan Koca Açıkladı: Türkiye Aşı Denemelerine Başladı!

Sağlık bakanı Fahrettin Koca. Çin Sinovac aşısının sağlık bakanlığı izni ile uygulanmaya başlandığını açıkladı. İlk uygulamanın Hacettepe Üniversitesinde 3 gönüllü sağlık çalışanına başlandığını belirten Koca, insan aklının Korona virüs karşısında galibiyet elde edeceğini açıklamalarına ekledi! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Bakan Koca Açıkladı: Türkiye Aşı Denemelerine Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Aşısı Hacettepeli Gönüllülere Uygulanacak!

Çin’den getirilen Sinovac isimli korona virüs aşısının Sağlık Bakanlığının denetiminde ve onaylı ile Hacettepe Üniversitesinden 3 gönüllü sağlık çalışanına uygulanmaya başlandığını açıklayan Koca;

“Bilimsel gelişmeler salgının sonunun yakın olduğunu gösteriyor. İnsan aklı korona virüs karşısında galibiyetini kısa süre içerisinde ilan edebilecek. Korona virüs aşısı konusunda Dünya kamuoyuna yansıyan bilgiler umut verici. Yıl sonuna kadar bilim dünyası aşı konusunda sonuç alacağı konusunda hem fikir. Şu an da hazırlık çalışmaları olarak Faz-3 çalışması ve 9 aşı bulunduruyor.” açıklamalarında bulundu.

“Normalleşme Sürecinde Bir Bocalama Yaşadık”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarında normalleşme sürecinde herkesin bir bocalama ile karşılaştığını ve bunu aştığını belirtti. Ancak sonbahara girerken salgın konusunda çok daha dikkatli davranmak gerektiğini bildirmeden geçemedi. Grip vakalarının salgın açısından çok daha sakıncalı olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, vatandaşların sonbahar ve kış ayları gibi mevsimsel değişimlerin yaşandığı aylarda zamanlarının daha çok kapalı alanlarda geçeceğinden gribin yayılmasını çok daha kolaylaştıracağını belirtti.

Tedbirlere Uyulmazsa Grip Gibi Yayılabilir

Bakan koca korona virüs salgınının griple eşdeğer düzeyde yayılma kapasitesini göz önünde bulundurarak, tedbirlere uyulmadığı takdirde korona virüsünde grip gibi yayılmasının önüne geçilemeyeceğini belirtti. Fahrettin Koca Hayat Eve Sığar uygulaması hakkındaki düşüncelerini de açıklamalarında belirtti.

“HES salgın yönetiminde bizim için çok büyük bir işleve sahip. Karantina koşullarına uyulup uyulmadığını bu uygulama sayesinde denetliyoruz. HES uygulamasının indirilmediği cep telefonu kalmamalıdır. Ücretsiz indireceğiniz bu uygulama tüm taşıyıcıları temasları hastaları içerecek şekilde size bölgesel risk haritalarını sunuyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP