DOLAR

32,3520

0.31%
EURO

35,1249

-0.03%
ALTIN(gr)

2.302,75

1,12%
BİST 100

%
Bakan Selçuk, Kadın Kooperatifçiliği İle İlgili Açıklama Yaptı
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakan Selçuk, Kadın Kooperatifçiliği İle İlgili Açıklama Yaptı

Bakan Selçuk, Kadın Kooperatifçiliği İle İlgili Açıklama Yaptı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kadın kooperatifçiliğini desteklediğini belirtti. Konu ile ilgii detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:09
Bakan Selçuk, Kadın Kooperatifçiliği İle İlgili Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kadın kooperatifçiliği ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk yaptığı açıklmasında, kadın emeği ve kadın disiplini olduğu zaman kooperatifçilikte daha fazla başarılara imza atıldığını belirterek, bu anlamda kadınların ticari işbirliğini geliştirmek, kurumsal dayanışmasını teşvik etmek amacıyla kadın kooperatifçiliğini desteklediğini kaydetti.

KADIN KOOPERATİFLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü”nü imzaladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan Bakan Selçuk, protokolün kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amacını taşıdığını belirterek, imzalanan protokolde Ticaret, Tarım ve Orman ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlıklarının taahhütleri ve yükümlüklülerinin bulunduğunu belirtildi.

Bakan Selçuk, kadın kooperatifçiliğinin geliştirilmesinin hükümetin 100 Günlük Eylem Planı’nda da yer alan önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, “Ülkelerin gelişmişlik ve kalkınma düzeyi ile kadınların büyük önemi var. Biz kadınların karar alma mekanizmalarında etkin bir şekilde yer almalarında ve toplumsal politikaların belirlenmesinde önemli olduklarına inanıyoruz. Bu anlamda da gerekli yasal düzenlemeleri, eğitim, sağlık ve istihdam alanlarında önemli iyileştirmeler yapmayı ve kadınlarımızın ekonomik ve sosyal statülerini yükseltmeyi hedefledik. 16 yıldır hükümetlerimiz döneminde de bunu başardığımıza inanıyoruz. Bu konuda birçok ulusal eylem planı hazırladık ve projeyi de hayata geçirdik. Hükümetimiz tarafından ortaya konulan kararlı politikalar sayesinde kadınların iş gücüne katılımları ve kadın istihdamı alanında birçok başarıya imza attık.” ifadelerini vurguladı.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP