DOLAR

32,6009

0.37%
EURO

34,7800

0.03%
ALTIN(gr)

2.504,70

0,84%
BİST 100

%
Bakanlar Kurulu Toplantısından Emekliye Bayram İkramiyesi ve Yaşlılık Aylığı Müjdesi Çıktı
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakanlar Kurulu Toplantısından Emekliye Bayram İkramiyesi ve Yaşlılık Aylığı Müjdesi Çıktı

Bakanlar Kurulu Toplantısından Emekliye Bayram İkramiyesi ve Yaşlılık Aylığı Müjdesi Çıktı

Yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında farklı pek çok kesimi ilgilendiren müjdeler birbiri ardına verildi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım emeklilere bayram ikramiyesi ve yaşlılık aylığına zam yapılacağını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:57
Bakanlar Kurulu Toplantısından Emekliye Bayram İkramiyesi ve Yaşlılık Aylığı Müjdesi Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler Bayram Öncesinde Bin Lira Bayram İkramiyesi Alacak

Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Başbakan Binali Yıldırım kameraların karşısına geçti ve farklı pek çok kesimi ilgilendiren müjdeleri birbiri ardına verdi. Kamuoyu tarafından seçim yatırımı olarak isimlendirilen yeni müjdeler arasında en çok ilgi gören hiç tartışmasız 12 milyon emeklinin büyük bir heyecanla beklediği emekliye bayram ikramiyesi müjdesi gördü.

Bayram Öncesi Emekli Maaşlarına İkramiyeler Yatırılacak

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi emeklilerin çok istediği müjde verilmiş oldu. Bundan sonra emeklilere bin lirası Ramazan Bayramında bin lirası da Kurban Bayramında olmak üzere yılda 2 bin lira bayram ikramiyesi olarak yatırılacak.

Yaklaşık 12 milyon emeklinin hesaplarına devletin kasasından hatırı sayılır bir para aktarılmış olacak. Emeklilerin kendilerinin hesaplarının yanı sıra emeklilerin dul ve yetimleri de bayram ikramiyesi hakkından yararlanabilecek.

Yaşlılık Aylığı Alanlar Da Maaşlarını Zamlı Alacak

Kamuoyunda 65 yaşlılık aylığı olarak bilinen yaşlılık aylığı da zamlandı. 3 ay da bir ödenen yaşlılık aylığı için beklenen zam müjdesi verildi. Yapılan zamdan sonra bundan sonra bu maaşı almaya hak kazanan yaklaşık 600 bin kişi 266 lira olarak aldığı maaşı 500 lira olarak alacaklar.

Yani yaşlılık aylığı bundan sonra 3 ay da bir olmak üzere bin 500 lira olarak ödenecek. Emekli olmayan, hiçbir geliri bulunmayan ve ev sahibi olmayan yaşlılara devlet tarafından ödenen yaşlılık aylığı kamuoyunun beklentisi yönünde iyileştirilmiş oldu. Kaynak:finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP