Bakanlık Vatandaşlara Ödünç 10 Bin TL Dağıtıyor!

Bakanlık Vatandaşlara Ödünç 10 Bin TL Dağıtıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Vatandaşlara 10 bin TL ödünç para desteği verilecek. Korona virüs sebebiyle zor durumda ve geçim konusunda sıkıntı çeken vatandaşa destek ödenekleri artıyor. Bakanlıklar seferber oldu! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Bakanlık Vatandaşlara Ödünç 10 Bin TL Dağıtıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın Sıkıntısına Bakanlıktan Destek Paketleri

Korona virüs salgını döneminde sıkıntıya giren ve ekonomik açıdan elindekileri tüketen vatandaş için bakanlıklar seferber oldu. Hükümetin görevlendirmiş olduğu bakanlıklar, devlet adına vatandaşlara ödünç para yardımları, destek paketleri, yardım paraları dağıtıyor. Korona salgını günlerinde vatandaşın sıkıntısına destek, derdine ortak olmaya çalışan hükümet, vatandaşlarına her koldan yardımcı olmaya çalışıyor.

Ödünç Para Dağıtımları Nasıl Olacak?

Korona virüs döneminde zor zamanlardan geçen vatandaşları hükümet yalnız bırakmıyor. Destek paketlerinden biri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliyor. Ödünç para dağıtımları salgının başladığı ilk dönemlerde de vatandaşa ulaştırılmış paketlerden biridir. Uzun bir süredir yürürlükte bulunmayan yardım, korona salgını sebebiyle yeniden gündeme gelmişti. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dağıtılacak olan ödünç para miktarları; 5 Bin Türk Lirası ve 10 Bin Türk Lirası olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Ancak bu dağıtılan paralar vatandaşın daha sonra devlete ödemesi gereken ödeneklerdir.

Ödünç Paranın Geri Ödemesi Nasıl Olacak?

Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından düzenlenen ödünç para sistemi, vatandaşın korona döneminde birikmiş olan ödemelerini ve harcamalarını gidermesi amacıyla düzenlenmiştir. İhtiyaç sahibi kişilere verilecek olan ödünç para yardımı geri ödemeli bir hizmet olup, vatandaşın belli bir süre sonra faizsiz olarak aldığı parayı geri ödemesi gereken ödenektir. Ödünç para başvuruları e-devlet üzerinden ve kaymakamlıkların sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından bizzat yapılabilmektedir. Başvurularda ise aranan şartlar arasında vatandaşın 2 arkadaşını kefil göstermesi ve banka borcu bulunmaması bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP