Bakanlıklardan Daha Önce Duyulmamış 5 Destek Paketi! Devlet En Az 2500 TL Destek Veriyor!

Bakanlıklardan Daha Önce Duyulmamış 5 Destek Paketi! Devlet En Az 2500 TL Destek Veriyor!

Korona virüs salgını sebebiyle devletten destek paketleri arka arkaya geliyor. Bu süreci en az hasarla atlatmak için çalışan hükümet, vatandaşı bu süreçte gıda, sağlık gibi hizmetlerin yanında destek paketleri, ödünç para projeleri, geri ödemesiz yardımlarla rahatlatmaya çalışıyor. Daha önce duyulmamış 5 destek paketi, vatandaşın ihtiyaçlarına göre geri ödemesiz en az 2500 TL içeriyor! İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Bakanlıklardan Daha Önce Duyulmamış 5 Destek Paketi! Devlet En Az 2500 TL Destek Veriyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Destek Paketleri Ne Amaçla Verilecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından düzenlenen devlet yardımları bu sene her zamankinden daha fazla! Dünya’yı etkisine alan “Covid-19” salgınından en az zararla çıkmayı hedefleyen hükümetler, zor durumda ki vatandaşlarına yardımcı olabilmek adına destek paketleri duyuruyor. Pek bilinmeyen bu 5 destek paketinin amacı vatandaşın evinin, yaşam alanının durumunu iyileştirmek ve tadilat, tamirat işlerini gerçekleştirebilmek.

Devlet Ev Onarımları İçin 4 Yardım Paketi Açıkladı!

Devlet, ev/konut onarımları veya satın alımlarda kullanılması amacıyla 4 destek paketi açıkladı! İlk yardım konut almak isteyen vatandaşlar için açıklandı. Sonra ki yardım ise ailesi için bir konut yapmayı planlayan vatandaşlara veriliyor. Üçüncü destek ev onarımları ve tadilatlarını yaptıracak olan vatandaşlara verilerek, dördüncü yardım ev eşyası alacaklar için düzenlendi.

Bu desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlarda aranan şart;

Hane içi gelirin, belirlenen düzeyin altında olması ve

18 yaşından büyük olmaktır.

Ne Kadar Destek Ödenecek?

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, betonarme ev yapacak veya satın alacak olan bireyler için tek sefere mahsus 25 bin TL,
  • Prefabrik ev yapacak veya alacak vatandaşlara tek seferlik 20 bin TL,
  • Ev onarımı yapacak olan vatandaşlara tek seferlik 15 bin TL,
  • Ev eşyası alacak olan vatandaşa ise tek seferlik 3 bin TL destek parası ödenecek.

Bu yardımlar, vatandaşın daha iyi barınabilmesi adına yapılıyor. Bunun haricinde bir destekte, gıda ve yakacak yardımı ile 1000 TL maddi destektir.

Bu yardımlara başvurular;

Kişinin ikamet ettiği il ve ilçelerde ki kaymakamlıklar bünyesinde bulunan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP