Bakanlıktan Müjde, Her Aileye Yardım Edilecek

Bakanlıktan Müjde, Her Aileye Yardım Edilecek

Yetim ve Muhtaç ailelere tam 967 Tl para yardımı yapılacak, bu kapsamda Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ilk önce başvuruda bulunmak gerekiyor. Eğer uygunluk görülürse onaylanır ve ödeme yapılır. İşte tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Bakanlıktan Müjde, Her Aileye Yardım Edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından muhtaç ailelerin çocukları tespit ediliyor ve ilkokul, ortaokul, lise ve yüksek öğretim öğrencilerine yardım ediliyor. Yardım engelli, muhtaç aile ve ihtiyaç sahibi kişilere gıda, barınma, kuru gıda gibi ihtiyaçlar doğrultusunda yapılacak.

Bu yıl pek çok vatandaş için destek paketi oluşturuldu, bakıma muhtaç ailelerin çocuklarına nakdi destek yapılacak. Eğer şartlar karşılanıyorsa başvurular kabul edilecek ve aileler paketten yararlanabilecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne posta yoluyla veya şahsi olarak giderek başvuruda bulunulabilir. Bulunduğu il ve ilçedeki müdürlüğe gitmesi gerekir.

Ne Kadar Ödeme Yapılıyor?

VGM muhtaç ailelere aylık 967,07 Tl ödeme yapıyor. Ödeme erkek çcouk 18 yaş üstündeyse, kız çocuğu yüksek öğretimini 25 yaşında tamamladıysa ver 3 ay aralıksız maaş alınmaması durumunda kesilir. Yardım desteğinden yararlanabilmek için;

Emekli olmamak

Bakımı üstlenecek bir akrabanın engelli olması

Engelli akraba yoksa ebeveyn olmayan bir kişi olma

şartları aranıyor. Anne ve babanın %40 üzerinde engelli olması da bir diğer önemli detaydır. Tüm bu şartlar karşılanıyorsa muhtaç ailelerin çocukları 967,07 Tl yardım alabilir. Gereken şartlar dahilinde başvuru formu doldurularak ve sağlık raporu alınarak VGM’ye başvurulabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP