DOLAR

32,5639

0.03%
EURO

34,8652

-0.05%
ALTIN(gr)

2.427,39

-0,10%
BİST 100

%
5 Banka Ücretsiz Ortak ATM Anlaşması İmzaladı!

5 Banka Ücretsiz Ortak ATM Anlaşması İmzaladı!

Kamu bankaları kendi aralarında imzaladıkları ortak protokol ile müşterilerinin tüm ATM'leri kullanarak ücretsiz işlem yapmalarının önünü açtı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
5 Banka Ücretsiz Ortak ATM Anlaşması İmzaladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralarında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası’nın yer aldığı 5 banka özel bir protokol anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmaya ile beraber söz konusu 5 bankanın tüm ATM’lerin ortak banka ATM’si olması kararlaştırıldı.

Ortak ATM Nedir?

Günümüzde maaş hesapları ile beraber bankacılık işlemlerini kullanan kişilerin sayıları her geçen gün artarken pek çok kişi işlemlerini ATM üzerinden yapmaktadır. Kullanılan bankamatik kartları tüm ATM’lerde geçerli olmakla beraber farklı ATM’lerde kullanılan bankamatik kartlarından bankalar belirli oranlarda komisyon kesmektedir.

Örneğin Vakıfbank ATM’si üzerinden Vakıfbank bankamatik kartı ile para çeken bir kişi bunun için hiçbir artı ücret ödemezken aynı ATM’den Ziraat Bankası bankamatik kartı ile para çeken kişi başa bankanın ATM’sinden para çekme ücreti yani para çekme komisyonu ödemek zorundadır.

İşte imzalanan bu protokol ile beraber söz konusu 5 banka birbirlerinin ATM’lerini müşterilerinin kullanımına açarak ücretsiz olarak sunma hizmeti vermekte, bu sayede kendi ATM ağlarını da geliştirme fırsatı yakalamaktadır. Ortak ATM anlaşan bankaların ATM’lerini müşterilerinin kulanımına açarak sundukları hizmettir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP