DOLAR

32,5983

0.37%
EURO

34,7310

-0.05%
ALTIN(gr)

2.497,46

0,55%
BİST 100

%
Asgari Ücretle Çalışan En Fazla Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Asgari Ücretle Çalışan En Fazla Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Asgari ücretle çalışanlara ne kadar kredi veriliyor? Asgari ücretle çalışan birisi en fazla ne kadar kredi alıyor? Asgari ücretliye sağlanan vadeler ne olur? Finans365.com olarak asgari ücretle çalışanların alabilecekleri kredi oranlarını ve değerlerini araştırdık.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Asgari Ücretle Çalışan En Fazla Ne Kadar Kredi Çekebilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma hayatı içerisinde yer alanların çok büyük bir kısmı asgari ücret ile geçinmek zorundalar.

Peki asgari ücretle çalışan biri en fazla ne kadar kredi alabilir? Bu sorunun cevabını sizler için araştırdık. İŞte asgari ücretle çalışanların alabilecekleri kredi tutarları.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANLAR NE KADAR KREDİ ALABİLİRLER?

Asgari ücretle çalışan vatandaşların ne kadar bir kredi alabilecekleri merak ediliyor. Bu tutarı etkileyen bazı faktörler bulunuyor. Öncelikle asgari ücretli çalışan ilk defa kredi çekiyorsa, tutar ödeyeceği miktara göre belirlenir. Hiç kredi borcu olmayan bir asgari ücretli aylık 800 TL’ye kadar kredi ödeyebilir.

İhtiyaç Kredisi; Asgari ücretli bir vatandaş ihtiyaç kredisi kullanmak isterse 38 bin TL’ye kadar kredi bulabilmekte. Bankalar tarafından verilen bu kredi miktarı vade ve ödeme şekline göre ise gereği ödemelerde artış gösteriyor. Ayrıca bankalar asgari ücretli vatandaşlara 48 aya kadar vade imkanı da sağlıyorlar. Ancak bu rakamlar bütçeye göre de değişmekte.

Konut Kredisi; Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merak ettiği konuların başında da asgari ücretlilerin ne kadar konut kredisi alabilecekleri yönünde. Bu kapsamda da yine kredinin ödeme tutarı yine en fazla maaş tutarının yarısı kadar olmalı. Bu duruma göre aylık 800 TL ödeme ile 90 bin TL’ye varan krediler almak mümkün ancak bu rakam değişmekte. Bankalar ile iletişime geçilerek bu konuda daha net bilgiler alınabilir.

ALINAN KREDİ LİMİT TUTARLARI ARTIRILABİLİNİR Mİ?

Asgari ücretle çalışan vatandaşların merak ettiği diğer bir konu ise kredi puanlarının artırılması konusu. Bu sorunun yanıtı evet artırılabilir ancak asgari ücretlinin ek gelir göstermesi gerekiyor. Ayrıca bu ek gelirin kayıtlı olma zorunluluğu da bulunuyor. Düzenli olarak elde edilen kayıtlı ek gelir ile ihtiyaç ve konut kredisi limit tutarları artırılabilir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP