DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9761

-0.3%
ALTIN(gr)

2.323,88

0,20%
BİST 100

%
ATM (Bankamatik) Para Yuttu, Ne Yapmalıyım? (Paranın Sıkışması veya Yutulması)
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • ATM (Bankamatik) Para Yuttu, Ne Yapmalıyım? (Paranın Sıkışması veya Yutulması)

ATM (Bankamatik) Para Yuttu, Ne Yapmalıyım? (Paranın Sıkışması veya Yutulması)

ATM'ye paranızın sıkışması ya da paranızın bankamatik tarafından yutulması durumunda yapmanız gerekenler nelerdir?

ABONE OL
22 Şubat 2022 01:01
ATM (Bankamatik) Para Yuttu, Ne Yapmalıyım? (Paranın Sıkışması veya Yutulması)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ATM’de para sıkışınca ne yapılmalı? Bankamatik ATM’lerinde işlem gerçekleştirirken para sıkışması ve bu nedenle ATM’nin parayı geri yutması gibi durumlar ara sıra karşılaşılan ve herkesin başına gelecek türden olaylardır.

Bankanın çalışma saatlerinde bu türden bir olay başa geldiğinde banka görevlileriyle hemen irtibata geçilerek problem kolayca çözülebiliyorken, çalışma saatleri dışında ve özellikle uzun tatil günlerinde bu türden olay yaşanması insanları endişelendiriyor.

Bankalara yapılan binlerce şikâyet, genellikle kartsız işlem yapan kişiler ile hesaplara para yatırma işlemi yapanlardan gelmektedir. Kartla işlem yaparken para kaptıran müşteriler, bazen banka kartlarını da kaptırıyor.

Bankamatiklerde Yaşanılan Para Yutma Nedenleri Nelerdir?

ATM para yutması sorunu eskiden beri karşılaşılan bir durumdur. Sadece kartla para çekildiğinde değil, kartsız işlemler yaparken veya hesaba para yatırma, fatura ödeme gibi durumlarda da başa gelebiliyor. Bankamatiklerde yaşanan başlıca sorunlar ise şunlardır:

  • Bankamatiklerin donanımsal arızaları (sıcaklık veya soğukluk vb. dış etkilerden etkilenmesi veya eskimesi nedeniyle),
  • ATM bilgisayarlarının yazılımıyla ilgili hatalar,
  • Yatırılırken kullanılan yıpranmış veya yırtık paralar,
  • Banka müşterilerinin para yatırma işlemi yaparken fazla gecikmesi gibi nedenlerdir.

Bankamatik Kartı Yutunca Ne Yapılmalı?

ATM’lerde para sıkışınca ya da ATM parayı yutunca mağdur olmamak için öncelikli olarak bankamatiğin başından ayrılmamalı ve bankanın müşteri hizmetleri aranmalıdır. Müşteri hizmetlerine hangi bankamatikten ne işlemi yapıldığını, olay saatini bir bir izah ettikten sonra görevli tarafından kayıt oluşturulur.

Oluşturulan kayıt problem yaşanan ATM’nin banka şubesine bildirilir. Ardından gerekli işlemler yapıldıktan sonra banka şubesi dönüş yapar. Müşteri hizmetleriyle yapılan görüşmelerin kayıt altına alındığını ve herhangi bir olumsuz durumda bu kayıtların kullanılabileceğini unutmamak gerekir.

Bazen de ATM’ye para yatırıldığı halde banka hesabına aktarılmıyor. Yapılan işlemin bir müddet sonra gerçekleşmemesi durumunda ise bankamatik başında bekleyerek müşteri hizmetleri aranmalıdır. Ayrıca ATM’de kalan para için dilekçe verilebilir. Dilekçede hangi ATM’de ne gibi işlem yapıldığı, saat kaçta yapıldığı gibi bilgiler ile birlikte kamera kayıtlarının da incelenmesi talebinde bulunulabilir.

Bankaların Para Grup Merkezleri ATM’lere para sayımı ve yükleme yapmak için geldiklerinde yaşanan problemi gidereceklerdir. Bu durumda yaşanan sıkıntı yaklaşık bir hafta içerisinde giderilecektir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Berk

    Cuma günü yüklü miktarda param kaldı pazartesi Saba geri ATM ye gittim ve sayım yapmışlar dediği şey bu söylediğinizi miktarın altında çıktı ve ben sonra müşteri hizmetlerini aradığımda da geri bana dedi şey bu durum 20 15 gün süre bilir paranıza hiç bir şekilde bişey olmaz dedi sizce bişey olurmu


HIZLI YORUM YAP