DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bağ-Kur Yapılandırma 2019 (Şartları ve Başvurusu)

Bağ-Kur Yapılandırma 2019 (Şartları ve Başvurusu)

Bağkur borçlarınızı yapılandırmak istiyorsanız yapmanız gerekenleri inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:55
Bağ-Kur Yapılandırma 2019 (Şartları ve Başvurusu)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAĞKUR borç yapılandırması , her vatandaşın hakkında bilgi sahibi olması gereken konulardan biridir. Zaman zaman her vatandaşın başına, BAĞKUR primini ödeyememesi sonucunda borç süreci gelebilir. Bu gibi durumlarda, vatandaşlar süreçten en az hasarla ayrılmak için borç yapılandırma hakkında detaylı bilgi sahibi olmalıdır.

BAĞKUR Yapılandırma Nasıl Yapılır?

BAĞKUR primi, vatandaşların emekli olabilmek için kuruma düzenli olarak ödemesi gereken ödemelerdir. Bu ödemeleri belirtilen tarihlerde düzenli olarak yapmayan vatandaşlar, borç adı altında farklı bir prosedüre tabi tutulmaktadır.

BAĞKUR borç yapılandırma sı, ödenemeyen borçların yeniden düzenlenmesi için uygulanan bir hizmettir. Ancak BAĞ-KUR yapılandırmasının, tek bir yöntemi bulunmamaktadır. Bu işlem, duruma göre borcun taksitlendirilmesi veya ertelenmesi şeklinde uygulanabilmektedir. Vatandaşlara sunulan yapılandırma hizmetinin tek amacı, mevcut borcun çok daha kolay bir şekilde ödenebilmesini sağlamaktır.

Bu işlemden yararlanmak isteyen vatandaşların tek yapması gereken, BAĞKUR’a borcunun yapılandırılmasını istediğini belirten bir dilekçe vermektir.

BAĞKUR Yapılandırma Borç Bilgileri Sorgulama

Mevcut borçlarına dair detayli bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, bu konuyla ilgili en güvenilir verilere Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi aracılığı ile ulaşabilir. Emekli olmak isteyen vatandaşların bu süreçle ilgili merak ettiği her türlü bilgi, yine aynı internet sitesi üzerinde bulunmaktadır.

Bağkur yapılandırması öncesinde borç bilgilerine ulaşmak isteyen vatandaşlar, bu yöntem aracılığı ile borcunu öğrenerek yapılandırma talebi için harekete geçebilir. BAĞKUR borç yapılandırması hizmetinden yararlanarak borcunu taksitlendiren veya erteleyen vatandaşlar, bu yeni borçla ilgili merak ettiği her şey, aynı yöntem ile öğrenilebilmektedir.

BAĞKUR Yapılandırmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

BAĞKUR yapılandırma süreciyle ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

  • Yapılandırma başvurusu için, turkiye.gov.tr internet sitesinde yer alan başvuru tarihleri düzenli olarak takip edilmelidir. Bağkur yapılandırma 2019 başvuru formu, bu tarihler içerisinde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine teslim edilmelidir.
  • Prim borcu yapılandırması için, BAĞKUR’un sunduğu taksitlendirme veya erteleme seçeneklerinden bir tanesi tercih edilmelidir.
  • Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği takdirde, taksitler iki aylık dönemler şeklinde ödenmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP