Banka Kartı ve Kredi Kartı Kullanımında Rekor Artış
  • Finans 365
  • Kredi
  • Banka Kartı ve Kredi Kartı Kullanımında Rekor Artış

Banka Kartı ve Kredi Kartı Kullanımında Rekor Artış

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko değerlendirmelerde bulundu.Bankalar Kart Merkezi Ekim ayı verilerine göre cüzdanlarda 2,2 milyon kredi kartı bulunuyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Banka Kartı ve Kredi Kartı Kullanımında Rekor Artış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar Kart Merkezi Ekim ayı verilerini yayınladı. Açıklanan verilere göre Türkiye’de 141,9 milyon adet kredi kartı bulunurken 141,9 milyon adet de banka kartı var.

BKM’nin 2019 Temmuz ayı verileri ile karşılaştırıldığında hem kredi kartında hem de banka kartında artış oldu. Temmuz 2019 ye göre banka kartlarında yüzde 11, kredi kartları sayısında ise yüzde 7 artış gerçekleşti.

Toplam 61,7 milyon bireysel kredi kartı olduğu , bunların 55,5 milyonu fiziki kart olduğu açıklanan verilerde dikkat çeken rakamlar. Bu rakamlardan çıkan sonuca göre 2,2 milyon kredi kartı taşındığı yönünde. Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko açıklamasında yer verdiği gibi bu rakamların kart sahiplerinin sadece acil durumlar ve yüksek tutarlı ihtiyaçlar için kartı taşındını gösteriyor.

Kart kullanabilir yasal sınırı üzerindeki nüfusun sadece yüzde 43 ‘ünün kartı bulunduğunu belirten Canko,

“2019 yılında yüzde 41 seviyesinde olan bu oranın yüzde 43 seviyesine yükselmesi finansal kapsayıcılığı arttırma yolunda önemli bir gelişme olarak görünürken, önümüzdeki dönemde de halen kat edilecek önemli bir mesafenin olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında kart sahipliğinin artırılması konusunda daha fazla yol kat etmeliyiz.” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP