DOLAR

32,4677

-0.06%
EURO

34,8463

-0.01%
ALTIN(gr)

2.501,02

0,68%
BİST 100

%
Bankada İşlem Yapanlar Dikkat! Atmadığınız İmzanın Bedelini Ödemeyin

Bankada İşlem Yapanlar Dikkat! Atmadığınız İmzanın Bedelini Ödemeyin

Bankada işlem yapanların içini rahatlatacak o karar sonun da açıklandı. Artık, adıma kredi çekerler mi endişesine son noktayı yargıtay kararı koydu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Bankada İşlem Yapanlar Dikkat! Atmadığınız İmzanın Bedelini Ödemeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankada işlem yapanların içini rahatlatacak o karar sonun da açıklandı. Artık acaba adıma kredi çekerler mi endişesine son noktayı yargıtay kararı koydu. Artık vatandaş kendisinin haberi olmadan üstüne çekilen krediden 5 kuruş sorumlu değil. Tüm sorumluluk yeni düzenleme ile birlikte kredinin çekildiği bankaya ait işte yargıtayın verdiği karar ile ilgili detaylar…

Adınıza Açılmış Herhangi Bir Kredi Bulunup Bulunmadığını Kontrol Edin!

İş adamı vatandaşın adına sahte imza ile birlikte dolandırıcılar kredi çekti. Fakat iş adamı bankanın gerekli özeni göstermemesi sebebiyle îtibârının zedelendiğini söyleyerek mahkemenin yolunu tuttu. . Mahkeme, bankanın iş adamına 5 bin Türk lirası tazminat ödemesi gerektiğine karar vermişti ancak verilen tazminat meblagsını Yargıtay çok az buldu.

Küçük yaşlardan beri ticaretle uğraşan tacir banka kredisine ihtiyac duyup bankaya gittiğinde ne yapacağını şaşırdı. İsminin bankalar arası merkezî sistemde borçlarını ödemeyenlerin arasında bulunduğunu öğrenen tüccar, kredi talebi reddedilince mahkemenin yolunu tuttu. 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde banka aleyhine tazminat davası açan iş adamı, böyle bir kredi kullanmadığına dair şikayette bulundu. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde menfî tespit davası açmak zorunda kaldıklarını, yapılan soruşturma sonrası sözleşmede imzası bulunmadığının tespit edilip takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

İş adamı mahkeme de unu, bu dönemde kredi kullanamamaktan dolayı ortağı olduğu iki şirketteki hisselerini devretmek zorunda kalıp zarara uğradığını söyleyerek 5 bin TL maddî, 40 bin TL manevî tazminatın olay tarihinden îtibâren işleyecek ticarî faizi ile birlikte tahsiline karar verilmesini istedi.

İşte Yargıtay’ın Kararı!

“Somut olayda, dosya kapsamından da anlaşıldığı üzere davacının icra takibine, ceza soruşturmasına muhatap olduğu ortadadır. Bu süreçte davacının kredi notunun olumsuz duruma gelmesi karşısında, mahkemece hükmedilen 5 bin TL manevî tazminat miktarı, ne somut olayın özelliklerine, ne davacının olaylardan etkileniş derecesine, ne de paranın alım gücüne uygun düşmeyecek şekilde az olup, davacı yararına daha tatminkâr ve adalete uygun, mâkul bir manevî tazminat takdir edilmek üzere, kararın bu sebeple de davacı yararına bozulması gerekmiştir. Karar oy birliği ile bozulmuştur.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP