DOLAR

32,5677

0.02%
EURO

34,9042

0.05%
ALTIN(gr)

2.429,88

0,00%
BİST 100

%
Bankalar neden 7-24 para transferine izin vermiyor?

Bankalar neden 7-24 para transferine izin vermiyor?

Bankalar sadece mesai saatleri içerisinde para transferi yapılmasına imkan sağlıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
Bankalar neden 7-24 para transferine izin vermiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar, Türkiye’de sadece EFT saatleri içerisinde para transferi yapılmasına izin veriyor.

Para transferi yapmak isteyen kişiler uzunca bir süre beklemek zorunda kalabiliyorlar veya bayram tatilleri gibi ara dönemlerde para göndermek için başka yöntemleri tercih etmek zorunda kalabiliyorlar.

Tüm bunlar olurken kripto paralar 7 gün 24 saat boyunca para gönderen yeni bir teknolojk imkanı sunarken, neden bankalar 7 gün 24 saat para göndermeye izin vermiyor?

Bunun nedeni hakkında diğer bankaların kapanmasından sonra sistemin bu parayı işletmeye alması ve bu paranın bankadan çıkışını engellemek oluyor.

A bankası H bankası ile anlaşarak EFT saatleri dışında da para gönderip almaya yarayacak bir sistem kurabilir. Ancak bankalar bunu kar amacı nedeniyle ve yasal bazı kanunlar nedeniyle yapamıyorlar.

Bu konuda hiçbir banka geçmişte böyle bir adım atmadı ancak atmaları durumunda da başarılı olacakları tahmin ediliyor.

Birçok insan 7 gün 24 saat para gönderimi yapılabilen ATM’lerde bunun yapılir olduğunu bilirken, mobil şubeden para transferi işleminin yapılamamasını eleştiriyor.

7 gün 24 saat para yatırma özelliği olan hiçbir mobil bankacılık uygulaması bulunmuyor, sadece geç EFT yapılmasına izin veren bazı bankalar bulunmakta.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP