DOLAR

32,5713

0.15%
EURO

34,8820

0.59%
ALTIN(gr)

2.437,44

0,21%
BİST 100

%
Bankalardan Kredi Alamıyorum

Bankalardan Kredi Alamıyorum

Birbirleri ile kıyasıya bir rekabet içerisine giren bankalar kredi kullandırma konusunda yarışa devam ederken tüketiciler ise farkında olmadan borç batağının içerisine çekiliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Bankalardan Kredi Alamıyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Kullanırken Dikkatli Olun

Bankadan kredi kullanmak isteyen kişilerin bankaların kredi kampanyaları duyurularına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor. Kredi kullanım oranı her geçen gün artarken buna bağlı olarak borç oranımız da yükseliyor.

Bankalar almış oldukları faizler sayesinde her çeyrekte rekor kar oranları açıklarken insanlar ise çoğu zaman ödeyemeyecekleri borç batakları içerisinde çırpınmaya devam ediyor. Son dönemde kolay kredi veren bankalar aylık gelire bakmadan insanların borçlanmasına izin verirken, borcunu düzenli ödemeyen kişilerden alınan yüksek gecikme faizleri bankaların en önemli gelir kalemini oluşturuyor.

Bu nedenle borçlanırken dikkatli olunması, sadece acil nakit para ihtiyaçları için kredi kullanmanın tercih edilmesi, zorunlu olmayan ihtiyaçlar için ise para biriktirerek harcama yapılması öneriliyor. Üst üste borçlanan kişiler bir süre sonra ödeme zorluğu yaşamaya başlarken ortaya çıkan bu sorun düşük kredi notu ortalaması ve kredi sicilinin bozulması gibi sorunlara yol açtığı için sonraki dönemde bankadan kredi çekmek zorlaşıyor.

Banka Neden Kredi Vermez?

Bankalar sadece güvendikleri müşterilerine borç vermeyi tercih etmekle beraber kişinin güvenirliğini ölçmek için kullanılan en önemli kriter kredi notu ortalaması olarak öne çıkıyor. Düşük kredi notu ortalaması olan kişiler bankalardan daha zor kredi onayı alırken yüksek kredi notu ortalaması olan kişiler için ise bankalar çok daha kolay bir şekilde kredi onayı vermektedir.

Yine kişinin kara liste adı verilen listeye girmesi ya da daha önce bankalara olan borçları nedeni ile ödemede zorluklar yaşayarak kredi sicilinin bozulması gibi durumlarda da kredi onayı alması zorlaşmaktadır. Kredi kullanamıyorum diyen kişilerin kredi notu sorgulaması yaparak not ortalamalarını öğrenmeleri, düşük kredi notu ortalamasına sahiplerse bu not ortalamalarını yükseltmeleri ve sonra başvuruda bulunmaları gerekir. Yine maaşa göre kredi hesaplaması yapılması da onay alınması için çok önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP