DOLAR

32,5924

0.36%
EURO

34,8718

0.37%
ALTIN(gr)

2.505,00

0,84%
BİST 100

%
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Herhangi Bir Ceza Gelirse Halkbank Öder

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Herhangi Bir Ceza Gelirse Halkbank Öder

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD'deki dava sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. ABD'deki dava sürecinin sonucunda Halkbank'a herhangi bir ceza gelmesi durumunda, bu cezanın Halkbank tarafından ödeneceğini belirten Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Halkbank'a gelen ceza için Hazinenin borçlanmayacağını dile getirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Herhangi Bir Ceza Gelirse Halkbank Öder
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD’deki dava sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD’deki dava sürecinin sonucunda Halkbank’a herhangi bir ceza gelmesi durumunda, bu cezanın Halkbank tarafından ödeneceğini belirten Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Halkbank’a gelen ceza için Hazinenin borçlanmayacağını dile getirdi.

İç Borç Geri Ödemesi Daha Fazla

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren, Hazine Müsteşarlığının her zamankinden daha fazla iç borç geri ödemesi gerçekleştireceğini belirtti.

Şimşek, enflasyon oranlarının durumu, küresel belirsizlikler gibi sebeplerin Hazine Müsteşarlığının borçlanma aşamasındaki maliyetlerine orantısız bir yansıma yapabileceğini belirterek, bu yansımanın engellenebilmesi amacıyla da ilk etapta bütçeye yüklenilecek şekilde bir borçlanma politikasının yürütüldüğünü açıkladı.

Hazine Borçlanmayacak

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, söz konusu çalışmalar kapsamında Hazine Müsteşarlığının Halkbank’a gelebilecek bir ceza için borçlanmaya gitmeyeceğini belirterek, cezanın Halkbank tarafından ödeneceğini aktardı.

Likidite Destek

Mehmet Şimşek yapmış olduğu açıklamalarda, Halkbank’ın ya da Türkiye’deki finans sisteminde yer alan farklı bir kurumun, alınan kararlardan ve kesilebilecek cezalardan dolayı sıkıntıya düşmesi durumunda gerekli desteğin verileceğini ifade etti. Şimşek, söz konusu desteğin ise likidite desteği yönünde olacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, söz konusu dava sonucunda Halkbank’a gelecek cezanın oldukça yüklü bir rakama denk geleceğini belirterek, bu ceza için önceden bir hazırlık yapılmadığını ve hazırlık yapılması yönünde bir düşünce olmadığını dile getirdi.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP