DOLAR

32,4931

-0.16%
EURO

34,9799

0.39%
ALTIN(gr)

2.432,45

0,40%
BİST 100

%
Devlet Desteği İle Ev Almak İsteyenlere Müjde

Devlet Desteği İle Ev Almak İsteyenlere Müjde

Ev hayali kurmakla yetinip ancak, ev sahibi olma ihtimali olmayanlara devlet projeleri ile destek vermektedir. Vakıfbank devlet katkılı konut hesabı açarak birikim yapmanız dahilinde devletten alacağınız %20 destek ile evinizi daha rahat alabilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Devlet Desteği İle Ev Almak İsteyenlere Müjde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet Desteğinden Faydalanmak İçin Yapılması Gerekenler

Vakıfbankası müşterileri, Devlet destekli konut kredisi kullanmak için şartları ve alacakları tutarlar şu şekildedir:

1- 2015 yılı itibariyle kendi üzerinde evi olmayan TC vatandaşları başvurabilirler. Herhangi bir yaş sınırı bulunmamaktadır.

2- Ortak hesap şeklinde, Devlet Destekli Konut Kredi hesabı açılamaz. Birden fazla hesap açılması mümkün olmayıp, farklı bankalar arası hesaplar da birleştirilemez.

3- Vakıfbankası’nda hesap açılma tarihi dikkate alınraak, konut hesabına yatırılması gereken üst meblağ bir kereliğine, Vakıfbank Devlet Katkılı konut Hesabı için belirtilen meblağ 31.674 TL’dir.

4- Hesap açmak isteyen ancak, yatıracak birikimleri olmayanlar da hesap açabilirler,

5- Açılan hesaba düzenli olarak ya da periyodik şekillerde aylık veya 3 aylık olarak hesaba yatırabilirler. Hesaba para yatırma şekli her yıl isteğe nazaran değişiklik gösterebilir.

6- Vadeli hesaptan açılan konut hesabına yatırılacak olup, düzenli ödeme talimatı verilerek de ödeme yapılır. Hesabın bakiyesinin yetersiz olması halinde KMH hesabından ödemesi yapılabilir veya vadeli mevduat hesabından ödeme olarak yapılır.

7- Ödemelerin zamanında yapılması için ödeme talimatı verilmemesi durumunda limitler dikkate alınarak herhangi bir hesaptan yatırılabilir.

8- Açılan Vakıfbank konut hesasından açılması tarihi itibariyle, kesinlikle hesap işletim ücreti ve benzeri masraflar alınmamaktadır.

9- Sözleşmeye istinaden yatırılması gereken alt sınır yatırılması tamamlandığı takdirde devlet destekli konut kredisi ömedelerini tamamlamış sayılırlar.

10- Devlet katkısını alabilmek için 3 yıllık sürenin dolması dahilinde müşteri temsilcisiyle görüşerek ödeme talebinde bulunma hakkı vardır.

Devlet Destekli Konutun Özellikleri Nelerdir?

Devlet destekli konut alabilmek için konutun aşağıda yer alan şartları taşımaktadır;

– Alınacak konutun tapusunun olması,

– Belediyeden izinli yapılar,

– Oturma izinli müstakil yapılar.

2018 güncel Vakıfbank devlet destekli konut kredisi tutarları aşağıdaki şekildedir;

VADE DEVLET KATKISI ORANI AZAMİ ÖDENECEK TUTAR

36-47 %15 16.313,21 TL

48-59 %18 17.568,08 TL

60+ %20 18.822,94 TL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP