DOLAR

32,6018

0.39%
EURO

34,7980

0.17%
ALTIN(gr)

2.506,01

0,89%
BİST 100

%
Engellilere Devlet Yardımı Nasıl Alınır? (Engelli Aylığı)

Engellilere Devlet Yardımı Nasıl Alınır? (Engelli Aylığı)

Engelli aylığı alabilmek için aranan şartlar ve istenen evraklar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Engellilere Devlet Yardımı Nasıl Alınır? (Engelli Aylığı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Engellilere için devlet yardımı nın nasıl alındığı engelli vatandaşlar ve engelli akrabası bulunanlar tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Engellilere düzenli yardımlar ve maaşlar verilmekte olup bu maaşlara 2022 aylığı denilmektedir. 2022 aylığının engelli vatandaşa bağlanabilmesi için öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Engelli vatandaşların destek alabilmesi için ise yüzde 40 veya üzerinde bir engelleri bulunmalıdır. Ayrıca bu engelliliğin Sağlık Bakanlığı onaylı tam teşekküllü bir hastane aracılığı ile onaylanması ve rapor oluşturulması gerekmektedir.

Engellilere Devlet Aylığı

Engelli vatandaşlar için birçok devlet yardımı bulunmaktadır. Bu yardımların başında ise 2022 aylığı bulunmakta olup engellilere her ay düzenli bir şekilde maaş yatırılmaktadır. 2022 aylığından yararlanmak için engellilerin bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında ise bireyin yüzde 40 ve yüzde 40’ın üzerinde bir engelinin bulunmasıdır. Bu şartı ise kanıtlaması gereken engelli bireylerin bir kamu hastanesi aracılığı ile engelli raporu almaları gerekmektedir. Bu raporun alınmasının ardından diğer evraklar ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılması gerekmektedir. Engelli yardım parasını almak için SYDV’ye başvuru yapılması zorunludur.

Engelli Yardımı Nasıl Alınabilir?

Engelli yardımı almak için bazı evraklar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapılması zorunlu tutulmaktadır. Bu başvuru için istenen evrakları ise şu şekilde sıralamak mümkündür;

  • Tam teşekküllü bir kamu hastanesinden alınan ve bireyin yüzde 40 ve üzerinde engeli olduğunu gösteren bir sağlık raporu
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi ve fotokopisi
  • Engelli vatandaş 18 yaşından büyük değil ise ailesinin maaşı alacağına dair yazı
  • 18 yaşından küçüklerin maaşı velilere verilmektedir bu sebep ile gelir belgesinin de ibraz edilmesi istenilmektedir.
  • Başvuru ya da talep dilekçesi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru yapılabilmektedir.

Kişi 18 yaşından büyük ise tek başına giderek başvuru yapabilir ya da kendi adına bir aile üyesi başvuruyu gerçekleştirebilmektedir. Kişi eğer 18 yaşından küçük ise tüm evraklar ebeveyni tarafından kuruma iletilerek başvuru yapılabilmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP