DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
Ev Hanımlarına Kredi Kartı Veren Bankalar (Başvuru, Şartları)

Ev Hanımlarına Kredi Kartı Veren Bankalar (Başvuru, Şartları)

Hangi bankalar ev hanımlarına kredi kartı imkanı tanıyor, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:12
Ev Hanımlarına Kredi Kartı Veren Bankalar (Başvuru, Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar ev hanımlarının kredi kartı sahibi olabilmesi için çeşitli kolaylıklar ve fırsatlar sunmaktadır. Yalnızca düzenli geliri olan kimseler değil ev hanımı, öğrenci gibi herhangi bir gelir beyan edemeyen vatandaşlarda bankalara başvurmaları halinde kredi kartı sahibi olabilmektedir.

Ev hanımlarının sahip olduğu kredi kartı limitleri genelde düşük limitlidir. Bu limit bankadan bankaya değişmekle birlikte ev hanımlarına 500 TL ile 1500 TL arasında bir tutarda kredi kartı limiti tahsis edilmektedir. Ancak bu limiti arttırmanın yolları mevcuttur. Düzenli kira gelirleri, eşin ya da herhangi bir kimsenin kefil olması, taşınır ya da taşınmaz mal sahibi olunması gibi kriterlere bağlı olarak kredi kartı limitleri ev hanımları için kolayca arttırılabilir.

Günümüzde özellikle çalışmayan ev hanımları eşleri üzerinden eşinin kredi kartı kullandığı bankadan alacakları kredi kartı ile ihtiyaçlarını gidermektedir. Ek kart denen bu kredi kartına sahip olmak için çalışan eşin ek kart talebinde bulunması ve eşi adına ek kart çıkartması mümkündür.

Ev Hanımlarına Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı sahibi olmak isteyen ev hanımlarına kredi kartı 2018 yılında da bankalar tarafından kolayca verilmektedir. Kredi kartına başvuru yapmak için çeşitli yollar mevcuttur. Herhangi bir gelir belgesi istemeden, kefil göstermeden ya da teminat talep etmeden kredi kartı veren bankalara en kolay başvuru şekli telefondan mesaj yoluyla yapılan başvurudur. Bankaların belirlediği numaralara T.C. Kimlik Numarası ve almak istediğiniz kredi kartını belirterek SMS yoluyla mesaj atabilirsiniz. Çok kısa bir sürede banka tarafınıza olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş yapacak ve başvuru olumluysa adresinize kredi kartını 15 gün içinde ulaştıracaktır.

Ev hanımları kredi kartı sahibi olabilmek için bankaların en yakın şubelerine, çağrı merkezlerine ve internet sitelerine de müracaat ederek istedikleri kredi kartına kolayca sahip olabilirler.

Hangi Bankalar Ev Hanımlarına Kredi Kartı Vermektedir?

Birçok banka geliri olmayan ev hanımlarına kredi kartı çıkartmaktadır. Bazı bankalara ait bu kredi kartlarının özellikleri şu şekildedir:

İş bankası ev hanımlarına kredi kartı; 1500 TL gibi düşük limitli bir başlangıç söz konusu olsa da ilerleyen zamanda banka tarafından kredi kartı limitleri yükseltilebilmekte. Başvuru yapmak ise çok basit; MAXIMUM boşluk T.C Kimlik Numaranızı 4402’ye SMS atmanız ya da İş Bankası internet adresinden, bankaya ait şube ve çağrı merkezinden kolayca başvurunuzu gerçekleştirebilir olumlu sonuç alındıysa 15 gün içinde kartınıza adresinizde sahip olabilirsiniz.

TEB She kart; kadınlara özel tasarlanmış bonus she kart ile çalışmayan bayanlara da 1000 TL’ye varan limit seçenekleriyle kredi kartı verilmekte. Ayrıca giyim, kozmetik, sağlık gibi birçok alandaki harcamalarda kullanıcılarına ekstra indirimler ve bonus fırsatı sunmakta. Bu karta sahip olabilmek için en yakın TEB şubesine ya da internet adresine müracaat edilebileceği gibi SHE boşluk T.C. Kimlik Numaranızı 4466’ya SMS atarak kart sahibi olabilirsiniz.

Akbank Kredi Kartı; Axsess kredi kartı ile ev hanımlarına kolay kredi kartı imkanı sunan Akbank ayrıca hızlı bir şekilde kartı teslim etmesiyle bilinmekte. Bu kredi kartına sahip olmak isteyen ev hanımları Akbank’ın resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapabilir. Kart limiti ise başlangıç olarak 1000 TL olarak belirlenmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP