DOLAR

32,5195

-0.09%
EURO

34,8322

-0.11%
ALTIN(gr)

2.425,87

-0,16%
BİST 100

%
Hazır Kredi Nedir, Limiti Nasıl Belirlenir?

Hazır Kredi Nedir, Limiti Nasıl Belirlenir?

Bankalar kredi kullanma şartlarını her geçen gün biraz daha kolaylaştırırken bankadan kredi çekmek isteyen kişilere sunulan hizmetlerden biride hazır kredi limiti olarak öne çıkmaktadır. Peki, hazır kredi nedir, hazır kredi limiti nasıl belirlenir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Hazır Kredi Nedir, Limiti Nasıl Belirlenir?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazır Kredi Ne Demek?

Bankaların müşterilerine sunduğu kredi hizmetleri arasında yer alan hazır kredi kişinin hesabına tanımlanan ve istediği anda hesabına aktarmasına olanak sağlanan kredi paketidir. Hazır kredi olarak anılan bu kredi paketinden yararlanmak için kişinin internet şubesi olarak ta anılan internet bankacılığı hizmetinden yararlanması yeterlidir. Ön onaylı kredi paketi olarak ta anılmaktadır.

Hazır Kredi Limiti Nasıl Belirlenir?

Hazır kredi çekmek isteyen kişilerin tek yapmaları gereken internet şubesi üzerinden hesaplarına giriş yapıp, kredi bölümünde kendilerine böyle bir limitin belirlenip belirlenmediğini öğrenmektir Hazır kredi limiti kişinin kendisine özel olarak belirlenmekte olup standart bir tutardan bahsedilmesi söz konusu değildir.

Hazır kredi limiti kişinin kredi notu ortalaması, kredi geçmişi olarak ta anılan kredi sicili ve aylık belgelenebilir gelir tutarı göz önünde bulundurularak belirlenir. Bankacılık hizmetlerini sürekli kullanan, bankalara olan borçlarını düzenli olarak ödeyen ve yüksek gelir belgesi ibraz eden kişilere bankalar yüksek hazır kredi limiti tanımlarken bozuk kredi sicili olan ve düşük kredi notu ortalaması bulunan kişilere genelde bankalar hazır kredi imkanı sunmazlar.

Hazır Kredi Nasıl Kullanılır?

Bankadan hazır kredi çekmek için tek yapmanız gereken internet şubesi ya da bankaların mobil şube uygulamaları üzerinden hesabınıza giriş yapıp krediler bölümünü ziyaret etmektir. Burada yer alan hazır kredi limiti bölümünü kullanarak parayı hesabıma aktar butonuna basarak adınıza ayrılan kredi tutarını hesabınıza geçirmeniz mümkündür.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP