DOLAR

32,3440

0.28%
EURO

35,0686

-0.2%
ALTIN(gr)

2.309,27

1,41%
BİST 100

%
İnternetten Havale / EFT Nasıl Yapılır?

İnternetten Havale / EFT Nasıl Yapılır?

Bankalar müşterilerinin işlerini kolaylaştırmaya devam ederken özellikle de mobil bankacılık işlemleri gerçekten adeta banka şubelerini cebimizde taşımamızı sağlıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
İnternetten Havale / EFT Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların internet şubesi üzerinden yapılan işlemler her geçen gün çeşitlenirken internette bankacılık işlemleri yapmayı tercih eden kişilerin en çok kullandıkları yöntemlerin başında internetten havale yapmak ve internetten EFT yapmak işlemleri yer alıyor.

İnternetten Havale Nasıl Yapılır?

Normalde şubeler üzerinden yapıldığı zaman son derece yüksek olan havale ücreti internet şubesi üzerinden bazı bankalarca ücretsiz olarak yapılmaktadır. İnternet üzerinden ücretsiz havale yapan bankalar her geçen gün sayılarını arttırırken aynı şekilde pek çok bankada da 0,50 kuruş gibi sembolik ücretler ile havale yapılabilmektedir.

İnternetten havale yapmak için havale yapacağınız bankanın internet şubesine kullanıcı adı ve internet şubesi şifresi ile giriş yaptıktan sonra para transferleri bölümüne girin. Burada yer alan hesaptan havale butonuna basarak para transferi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız işlem için açılan ekranda karşı tarafın IBAN numarası ya da hesap numarası bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır.

İnternetten EFT Nasıl Yapılır?

İnternetten EFT yapmak isteyen kişilerin hesaplarına giriş yaptıktan sonra para transferi bölümünde havale yerine EFT bölümüne girmeleri yeterli olacaktır. Hesaptan EFT yapmak için karşı tarafın bilgilerini girmeniz yeterlidir.

Havale İle EFT Arasındaki Fark Nedir?

Bankalar arası yapılan para transferleri EFT olarak isimlendirilirken aynı bankanın farklı hesapları arasında yapılan işlemler ise havale olarak isimlendirilir. Yani iki farklı bankaya ait olan hesaplar arasında yapılan para transferi EFT, aynı bankanın farklı hesapları arasında gerçekleştirilen transferlere havale adı verilir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP