DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kira Yardımı Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Kira Yardımı Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Kira yardımı almak isteyenler nereye başvurmalı, şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:33
Kira Yardımı Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletten kira yardımı almak için birçok alternatif kanal bulunmaktadır. Dar gelirliye kira yardımı yapan devlet kurumları, vatandaşların gerekli belgeleri ilgili makamlara sunarak ekonomik durumlarını ve varsa engel durumlarını bildirmeleri ile yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Kira Yardımı Yapan Devlet Kurumları

Kira yardımı yapan devlet kurumları gerekli başvuru yapıldıktan sonra ilgili komisyonlarca değerlendirme yapmakta ve ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını tespit etmektedir. Kira yardımı yapan kurumlar;

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği içerisinde Kaymakamlıklar ve Valilikler,
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Kira Yardımı Başvurusu

Kira yardımı başvurusu için yardım yapılacak kurumun şartları incelenmeli ve buna göre başvuru yapılmalıdır. Kentsel dönüşüm sebebiyle ikamet ettiği ev yeniden yapılana kadar kira yardımı almak isteniyorsa öncelikli olarak ikamet edilen yerdeki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır.

Dar gelirli olarak kira yardımı talebinde bulunulacaksa;

  • Sigortalı olarak bir işte çalışmıyor olmak,
  • Düzenli bir gelire sahip olmamak veya geliri yoksulluk sınırı altında olmak
  • SGK’dan emekli, dul ve yetim maaşı almıyor olmak,
  • Gayrimenkul veya araç sahibi olmamak, gerekmektedir.

Dar gelirli vatandaşlara kira yardımı başvurusu kaymakamlık binaları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı birimlerine yapılır. Bu sebeple genellikle kaymakamlık kira yardımı olarak bilinir ancak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kira yardımı ile kaymakamlık kira yardımı aynı şeylerdir.

Kira yardımı başvurusu kişinin ikametindeki Valilik ve Kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubesine yapılır. Kira yardımı başvurusunda gerekli evraklar;

  • T.C. Kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı ve muadilleri
  • Başvuranın kirada oturduğunu gösterir kira kontratı
  • Dilekçe
  • Muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi gibi ekonomik durumu gösterir belgeler, kira yardımı alma konusunda öncelik sağlamaktadır.

Başvuru sonrasında vakıf yetkilileri başvuru yapan kişinin ekonomik durumu hakkında gerekli incelemeleri başlatır. Yetkililer daha sonra başvuru yapanın evine ev ziyareti gerçekleştirir. İncelemeler ve ev ziyaretleri sonrasında toplanan bilgiler rapor halinde vakfın mütevelli heyetinin incelemesine sunulur. Mütevelli heyeti toplanan raporları değerlendirerek kira yardımı yapılıp yapılmayacağına, yapılacaksa ne kadar yapılacağına ve süresine karar verir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP