DOLAR

32,3440

0.28%
EURO

35,0686

-0.2%
ALTIN(gr)

2.309,27

1,41%
BİST 100

%
Konut Kredisinden Sonra İhtiyaç / Taşıt Kredisi Faiz Oranları Da Düşer Mi?

Konut Kredisinden Sonra İhtiyaç / Taşıt Kredisi Faiz Oranları Da Düşer Mi?

Yapılan ekonomi zirvesinin ardından bankaların konut kredisi faiz oranları indirimine gitmesi kredi kullanmak isteyen kişilerde büyük bir umut ışığı doğmasına neden oldu. Konut kredisi paketinin ardından gözler ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi paketlerine çevrildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Konut Kredisinden Sonra İhtiyaç / Taşıt Kredisi Faiz Oranları Da Düşer Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç Kredisinde Faiz Oranları Düşecek Mi?

Konut kredisi faiz oranlarında indirime gidilmesi ihtiyaç kredisi çekmek için bekleyen kişilerin de heyecan yaşamasına neden oldu. Konut kredisinde indirim hükümet tarafından yapılan müdahale ile gerçekleşti.

Aslında bu oranların düşürülmesi konut satış rakamlarında yaşanan düşüş ve konut stok rakamlarının yükselmesi nedeni ile ortaya çıkan bir zorunluluk nedeni ile yapıldı. İhtiyaç kredisinde ise bunu zorunlu kılan bir durum yok. Bunun tam aksine cari açığın artması nedeniyle zaten hükümet ihtiyaç kredisi musluğunu kısmaya çalışıyor. Yani yakın zamanda hükümet eli ile yapılan bir müdahale ile ihtiyaç kredisi faiz oranları düştü müjdesinin gelmesinin pek mümkün olmadığı belirtiliyor.

Taşıt Kredisi Faiz Oranları Düşecek Mi?

Aslında tıpkı konut sektöründe olduğu otomotiv sektöründe de düşün satışlar nedeni ile yoğun bir sıkışıklık yaşanıyor. Hükümet bu sorunları çözmek adına taşıt kredisi oranlarına da müdahale edecek gibi bir beklenti bulunuyor ancak bunun pek mümkün olmadığı da belirtiliyor.

Otomotiv şirketleri ise bu sorunu çözmek adına kendi finansman sistemleri üzerinden kısa vadeli taşıt kredisi paketlerinde faizsiz araç kredisi desteği sunuyor. Örneğin Ford finans kredi sistemi üzerinden pek çok araç modeli için bu tip kredilerin yanı sıra bankalara oranla çok daha düşük faizlerle taşıt kredisi desteği veriliyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP