DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Kredi Kartı Azami Faiz Oranları Yükseldi!

Kredi Kartı Azami Faiz Oranları Yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından "Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:51
Kredi Kartı Azami Faiz Oranları Yükseldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası yayımlamış olduğu yeni tebliğ ile beraber kredi kartı azami faiz oranları yükseltimiş oldu. 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tebliğ ile beraber uygulanacak olan yeni aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,02 olarak güncellendi. Yabancı para birimleri için ise aynı oran yüzde 1,62 olarak revize edildi.

Kredi Kartı Azami Gecikme Faiz Oranı Da Yükseldi

Aynı tebliğ ile yürürlüğe giren bir diğer değişiklik ise kredi kartı azami gecikme faiz oranları üzernide yapıldı. Yapılan yeni düzenlemenin ardından Türk Lirası kullanılarak yapılan kredi kartı harcamalarında uygulanacak olan aylık azami gecikme faizi oranı güncellenerek 2,52 seviyesine çekildi. Döviz cinsinden kredi kartı ile yapılan harcamalarda ise azami gecikme faiz oranı yüzde 2,12 oldu.

Bir önceki dönemde yayımlanan tebliğde kredi kartı azami faiz oranı TL harcamalar için 1,84 ve dolar için 1,47 olarak açıklanmış aylık azami gecikme faiz oranları ise Türk Lirası kredi kartı harcamaları için yüzde 2,34 ve yabancı para birimi için geçerli olmak üzere yüzde 1,97 olarak açıklanmıştı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır. ” denildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP