DOLAR

32,5016

-0.13%
EURO

34,9374

0.27%
ALTIN(gr)

2.435,26

0,51%
BİST 100

%
Kredi Kartı Online Alışverişe Ne Zaman Kapatılacak?

Kredi Kartı Online Alışverişe Ne Zaman Kapatılacak?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan kararla beraber kredi kartlarının internet alışveriş ve ödemelerine kapatılacağı tarih 31 Ocak 2018 olarak belirlendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Kredi Kartı Online Alışverişe Ne Zaman Kapatılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından hazırlanan raporlara göre alınan kararlar bağlantısında kredi kartlarının sahiplerine son çağrı yapıldı. Bu karara göre; kredi kartlarının internet alışveriş ve ödemelerine kapatılacağı kararlaştırılırken son kullanma tarihihin 31 Ocak 2018 olarak belirlendiği ifade edildi.

Dolandırıcılar tarafından ele geçirilen kredi kartı bilgilerinin kullanılarak vatandaşların isteği dışında yapılan harcamaların ve ödeme kullanımlarının şikayet sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Elektronik kart kullanımı açık olan vatandaşların bilgilerinin sızdırılarak harcamalar yapılmasının engellenmesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi için yeni kararlar alındı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan kararlarla beraber bankaların kullanılan sistemle uyumlu hale getirilmesi ve bu bağlamda talep toplanabilmesi için 31 Ocak 2018’e kadar bankalara süre verildiği ifade edildi.

31 MİLYON KART SAHİBİNDEN TALEP VAR

Kredi kartı hamilinin taleplerinin alınmadığı 14 milyon kartın sadece 5 buçuk milyonun geçtiğimiz yıllarda internet alışverişinde kullanıldığı ifade edildi. Bu 5 buçuk milyon kartın internette kullanılıyor olmasıyla beraber kart hamiline onay verilmemesinde bir çok sebebin yer aldığı açıklandı. Ayrıca bu sebeplerin başında;

– Kart hamilinin internet kullanımına açtırılmaması

-Kart sahiplerinin taleplerinin bankaya iletilmesi ve bazı kartlarının elektronik ticarete açılıp, kapatılması.

-Kart sahiplerinin onaylarını vermeleri için son güne kadar beklemeleri.

31 Ocak 2018’DEN SONRA ALIŞVERİŞE AÇTIRMAK MÜMKÜN

Tarih olarak 31 Ocak 2018 olarak belirlenirken kart sahiplerinin kartlarını internet alışverişine açtırmaları için onay vermeleri gerekecek. Bununla beraber bir sonraki istekleri doğrultusunda tarih fark etmeksizin kartlarınuı online alışverişe ve ödemeler açtırabilecekler. Bunun için bankalar; çağrı merkezi, internet şubeleri ve mobil gibi farklı kanallardan kart hamillerinin gerçekleştirilmesi için altyapı oluşturdu.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP