DOLAR

32,3151

0.2%
EURO

35,1206

-0.04%
ALTIN(gr)

2.293,75

0,73%
BİST 100

%
Kredi Kartı Şifresi Değiştirme

Kredi Kartı Şifresi Değiştirme

Kredi kartı sahiplerinin bir kısmı kredi kartı şifrelerini nasıl değiştirebilecek olduklarını bilemezler...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:31
Kredi Kartı Şifresi Değiştirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı sahiplerinin zaman zaman kredi kartı şifrelerini değiştirmesi gerekiyor. Kredi kartı güvenliğinin sağlanmadı adına yapılması gereken bu işlem sayesinde olası dolandırıcılıklar önlenebiliyor.

Kredi kartını veya banka kartının ATM cihazından şifresini değiştirme, ile ilgili yapılması gereken işlemler son derece kolaydır.

ATM cihazına kredi kartı veya banka kartınızı yerleştirdikten birkaç saniye sonra şifrenizi girme ekranından geçtikten sonra ”şifre değiştirme” işlemleri adı altından yeni şifrenizi girebilir ve yeni şifrenizi onaylayabilirsiniz.

Belirli aralıklarla kredi kartı ve banka kartı şifrenizi değiştirmek sizin için güvenlik adına önem taşımakta olduğu üzere bankalar en azından 1 yılda 1 kez dahi olsa şifrelerin değiştirilmesi gerektiği konusunda hemfikirdir.

Cep telefonunuzdan bankayı arayarak şifrenizi değiştirmek istediğinizi de ifade edebilir ve cep telefonu üzerinden banka kartı veya kredi kartınıza ait şifrenizi tek bir hamle ile değiştirebilirsiniz.

Banka kartı veya kredi kartı şifrenizi değiştirebilecek olduğunuz bir diğer yer ise bankanıza ait mobil uygulamadır. Kredi kartı şifrenizi her bankada olmasa bile bazı bankalarda mobil şube üzerinden değiştirebilir ve mobil şubeden kredi kartı veya banka kartı şifrenizi değiştirdikten sonra daha çabuk işlemlerinize devam edebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP