Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)

Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)

Kredi puanı düşük olanların kredi alabileceği bankaları ve bu bankalara başvuru yollarını yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar (Şartları, Başvuru Yöntemleri)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi notu düşük olanlara kredi imkanı veren bankalar acil kredi ihtiyacı olan müşterilere çare olmaktadır. Kredi notunun düşmesinin sebebi daha önceki borçların hiç ödenmemesi yahut borç ödeme zamanının geciktirilmesidir.

Kredi puanı düşük hatta sıfır olan müşteriler kredi veren bankalara müracaatlarını yapabilirler. Bu sayede yapacakları düzenli ödemelerle kredi sicillerini olumlu yönde düzeltme imkanına sahip olacaklardır.

Kredi Notu Düşük Kişiler Nasıl Kredi Alabilir?

Kredi notu düşük kişiler kendi arasında kısımlara ayrılır. 0-699 puan arasındaki kişiler ‘En Riskli’, 700-1099 puan arasındaki kişiler ‘Orta Riskli’ 1100-1499 puan arasındaki kişiler ise ‘Az Riskli’ grupta yer alır.

Kredi notu en riskli grupta olanların daha önce ödemedikleri borçlarından dolayı kredi sicilleri bozulmuştur. Kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar hangileri açıklanacak olmakla birlikte kredi sicili bozuk olanların kredi çekmeleri oldukça zordur. Devlet tarafından kimi zaman sicil affıyla sicilleri düzeltilir.

Orta riskli ve az riskli grupta bulunan kişiler ise düşük kredi notuna kredi veren bankalardan belli şartlarda kredi kullanabilir. Az ve orta riskli kişiler kredi veren bankalara ‘Teminat Göstermek’ ya da ‘Kefil Göstermek’ suretiyle yahut gelir beyanında bulunarak kredi kullanabilirler.

Kredi Sicili Bozuk Olanlar Neden Kredi Alamaz?

Kredi sicili bozuk kişiler kara liste olarak tabir edilen bankaların takibine girmiş kişilerdir. Kredi müracaatı yapılmadan önce kara listede olunup olunmadığı kontrol edilmelidir. Bir bankaya kredi müracaatı yapıldığında kredi çıkmıyorsa müracaat edenin kredi notu düşük demektir.

Müracaatların olumsuz sonuçlanması da kredi notunun olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Kredi Notum 0 Nasıl Kredi Çekebilirim diyen kişiler gelir beyanında bulunabilir ya da kefil göstererek kredi notu düşük müşterilere kredi veren bankalardan kredi çekebilir.

Kredi notunu düzeltmek isteyen kişiler maaşlarını kredi notu düşüklere kredi veren bankalara yatırabilir, bu bankalara otomatik ödeme talimatı vererek ve vadeli hesaplarını bu bankalarda tutarak kredi notlarını yükseltebilirler.

Kredi Notu Niçin Düşük Çıkar?

Kredi notu bankalardan kullanılan ihtiyaç, konut kredileri ve kredi kartları gibi tüm kredi hareketlerinin toplanarak analiz edilmesi sonucu ortaya çıkan puanı ifade etmektedir. Tüm bankalar bu bilgileri ortak havuza iletir. 5 yıl boyunca kredi/kredi kartı kullanmayanların puanı 0 çıkar. Ödeme düzensizliği, kredi kartı borç durumu, yeni alınan kredi ve kredi kullanma yoğunluğu gibi sebeplere bağlı olarak kredi notu düşük çıkacaktır.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi notu düşüklere kredi veren bankalar aracılığıyla kredi kullanabilmek için kredi sicilleri düzeltilmeli ve bankaların belirlediği kara listeden çıkılmalıdır. Bunun için halihazırda açık olan borçlar kapatılmalıdır. Ayrıca tüm borçlar kapatılsa bile 5 yıl geçmedikçe kara liste kayıtları sıfırlanmamaktadır.

Düşük Kredi Notuna Kredi Veren Bankalar Hangileridir?

Kredi notu 0 olanlara kredi veren bankalar şunlardır:

  • Fibabanka: Düşük Nota Kredi fırsatı adı altında kefil göstermek suretiyle ve uygun faiz oranlarıyla notu düşük kişilere kredi vermektedir. Gelir şartı aramadan 10.000 TL’ye kadar 24 ay vade seçeneğiyle %1,69 ile %1,79 arasında değişen faiz oranlarıyla kredi kullanılabilir. 444 88 88 çağrı merkezinden Fibabanka şubelerinden ve Fibabanka internet şubesinden başvuru yapılabilmektedir.
  • Aktifbank N Kolay Kredi: 48 aya varan vade 25.000 TL üst limit ile kredi notu düşük olanlara kredi imkanı sunulmaktadır. Aylık faiz oranı %1,99’dur. Aktifbank web sitesinden başvuru yapan müşteriler çok kısa sürede kredi alma imkanına sahip olmaktadır. Banka müşterisi olmayanların bankada hesap açması gerekmektedir.
  • Akbank: Kredi notuna bakmadan 48 aya kadar vade ve 20.000 TL üst limit tutarıyla kredi notu düşük kişilere kredi imkanı sağlamaktadır. Kredi notu düşük olsa da maaşını gelir belgesiyle belgeleyenler bu krediden kolayca yararlanabilir. Akbank şubelerinden 444 25 25 numaralı çağrı merkezinden ve Akbank mobil bankacılık ve internet bankacılığından başvuru yapılabilmektedir.
  • Ziraat Bankası: kredi notu düşük ya da 0 olanlar için 20.000 TL’ye varan üst limit 36 ay vade ve cazip faiz oranlarıyla tüketici kredisi kullandırmaktadır. Bunun için banka maaş müşterisi olunması kredi almada kolaylık sağlayacağı gibi kefil ve teminat göstererek de bu kredi kullanılabilir. Ziraat internet bankacılığı üzerinden ya da kimlik belgesi, gelir belgesi ile en yakın Ziraat Bankası şubesine müracaat edilerek başvuru yapılabilir.
  • HSBC: ihtiyaç kredi kampanyası kapsamında kredi notu düşükler kredi notu yüksek müşterilere göre daha yüksek bir faiz oranıyla kredi kullanabilir. HSBC bankasında bu oran kredi notu düşükler için %1,65 iken kredi notu yükseklerde %1,33’tür. Kampanya dahilinde 48 aya varan vade seçeneği uygulanır. 50.000 TL’lik üst limit belirlenmiştir. Hayat sigortası yapılması zorunludur. Bankaya ait internet bankacılığından ya da en yakın HSBC şubesinden müracaatlar yapılabilir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP