DOLAR

32,5757

0%
EURO

34,9462

0.03%
ALTIN(gr)

2.429,57

0,01%
BİST 100

%
Kredi Sicilim Ne Zaman Temizlenir?

Kredi Sicilim Ne Zaman Temizlenir?

Bankalar, kredi, kredi kartları günümüzde yaşamın her alanında karşımıza çıkan kavramlardır. Markette alışveriş yaparken, internet üzerinden bir şey alırken, eft-havale işlemlerinizde ve birçok alanda bankalar ve kredi kartları karşımıza çıkmaktadır. Kredi kartı kullanım oranları günümüzde çok fazladır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Kredi Sicilim Ne Zaman Temizlenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi ve kredi kartı kullanırken dikkat edilmesi gereken birçok husus vardır. Bankalar bütün işlemlerimizi kaydetmekte ve bununla ilgili bize ait bir sicil kaydı oluşturmaktadırlar. Kredi sicili bir nevi bankanın müşteriye olan güveninin ölçülmesidir. Bankalar , kişinin yaşadığı ülke içerisindeki tüm bankalara olan borcunu görüntülediği bir sistem ile kişinin kredi sicilini elde ederler. Elde ettikleri veriler dâhilinde kişiye verdikleri paranın geri ödeneceğine ikna olmaya çalışırlar. Eğer ikna edici sonuçlara ulaşmazlarsa bankalar kişiye kredi vermezler.

Kredi Sicilin Nasıl Bozulur?

Kredi kartı borcunu zamanında ödememek, geç ödemek yahut borcun sürekli olarak askeri tutarını yatırmak kredi notunun düşmesine sebep olacaktır. Çektiğimiz krediyi zamanında ödememek ve borç karşılığı bankalara verilen çek, senet günü geldiğinde onu ödememek de kredi notunun düşmesine sebep olur. Kredi notunun düşmesi kreşi sicilinin bozulmasına sebep olacaktır.

Kredi Sicilin Nasıl Temizlenir?

Eğer bankalar olan borcunuzu yahut çektiğimiz krediyi 90 gün içerisinde ödemezseniz bankaların kara listesine girmiş olursunuz ve yasal takip süreci sizin için başlamış olur. Bankalar bu süreçte genelde avukatlar aracılığıyla hemen borçlu olan kişiyi dava ederler. Kara listeye bir kere girmişsiniz maalesef geri dönüşü yoktur. Kredi kayıt bürosu tarafından tutulan kredisi sicilinizi eğer temizlenmek istiyorsanız borcunuzu ödedikten sonra en az beş sene geçmesi gerekir. Bu beş sene içerisinde kredi ve kredi kartı başvurularınız kabul edilmez. Çünkü kredi siciliniz bozuktur. Beş sene geçtikten sonra kredi yahut kredi kartı almak için kredi sicilinizi yükseltmeniz gerekir.

Kredi Sicili Nasıl Yükseltilir?

Kredi sicilini yükseltmek için bankalara elektrik, su ve tüm faturalarınız için otomatik ödeme talimatı vererek bunları zamanında öderseniz bu kredi notunuzun artmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde bankalara olan borcunuzu ve vergi borçlarınızı zamanında ödemeniz kredi notunuzun artmasını sağlar. Kredi notu artınca kredi sicili de iyi manada yükselmiş olur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP