DOLAR

32,5483

0.01%
EURO

35,0446

0.46%
ALTIN(gr)

2.427,06

0,18%
BİST 100

%
Kredi Yapılandırmalarına Yönelik Yeni Kanun Hazırlandı!

Kredi Yapılandırmalarına Yönelik Yeni Kanun Hazırlandı!

Bankaların kredi yapılandırmalarına yeni bir düzenleme hazırlandı. Yeni kanun'dan kimler yararlanacak? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Kredi Yapılandırmalarına Yönelik Yeni Kanun Hazırlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çok fazla finansal güçlük yaşayan fakat ekonomiye katma değer yaratan ve borç ödeme kabiliyeti olan şirketlerin yüzünü güldürecek kanun açıklandı.

Ekonomi Yönetimi Kanun Taslağı Hazır!

Birden fazla bankaya kredi borcu olan şirketler derin bir nefes alacak. Bu şirketlerin kredi yapılandırma durumunu bankalara bırakmamak için ekonomi yönetimi kanun taslağı hazırlandı. Hazırlanan bu yasa uygulanmaya başladığı takdirde kredi yapılandırmaları daha çok aktifleşecek. Kredi yapılandırmaları toplam riski 50 milyon türk lirası ve daha üst rakamlarda ki borçlulara uygulanacağı açıklandı.

Kimler Hazırlanan Yeni Kanundan Yararlanabilecek?

Borcunu belirlenen makul zamanlarda ödeyebilecek şirketler yeni düzenlemeden faydalanabilecek. Bir şirket birden fazla bankaya çalışıyor ve borcu varsa alacaklıların kendi işlerinde oluşturmuş oldukları Alacaklı Kuruluşlar Konsorsiyumu’ araya girecek. Yeterli bilgi ve deneyime sahip uzman kuruluşlara borçlunun mali durumunun tespiti yaptırılarak, yenilemek, ilave kredi vermek, anapara, faiz, temerrüt faizi, kredilerin vadesini uzatmak, borçlu ya da üçüncü kişilere ait aynî değerler karşılığında kısmen veya tamamen tasfiye edip, satmak gerekli görülen tedbirler alınmış olacak.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP