DOLAR

32,5940

0.36%
EURO

34,8580

0.34%
ALTIN(gr)

2.507,93

0,95%
BİST 100

%
Mevduat Hesaplarına Uygulanan Stopaj Vergisinde Değişiklik Yapıldı!

Mevduat Hesaplarına Uygulanan Stopaj Vergisinde Değişiklik Yapıldı!

Resmi Gazete'de de yayımlanan karara göre Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj vergisinde değişiklik yapıldı. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Mevduat Hesaplarına Uygulanan Stopaj Vergisinde Değişiklik Yapıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parası mevduat’ta olanları ilgilendirecek yeni bir değişiklik daha resmi gazete’de de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj vergisinde değişiklik yapıldı.

Parası mevduatta olanlar için stopaj vergisi oranlarında değişiklik yapıldığı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla beraber vatandaşlara duyuruldu. Enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan daha uzun vadeli mevduat hesaplarda stopaj oranı yüzde 0 olarak açıklandı.

Bunun yanı sıra da 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 15 stopaj vergisi uygulanacak, 1 yıla kadar vadeli hesaplarda yüzde 12 stopaj oranı uygulanırken aynı zaman da 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda ise yüzde 10 olarak stopaj uygulamasına devam edileceği Resmi Gazete de yayımlanan değişikliğe göre açıklandı.

Mevduat Hesabı Nedir?

Mevduat karşılıklı ya da karşılık süresi ya da süresi vatandaşın bankaya yatırdığı paraya denir. Kıymetli madenlere veya döviz’e verilen addır. Bu fonları ya da bir kurum adına banka nezdinfde kayıt içerisine almak için de mevduat hesabı açılmaktadır. Ayrıca resmi mevduat hesapları, bankalar mevduatı, ticari mevduat ve tasarruf mevduatı çeşitleri vardır.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP