DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Sigortasız Kredi / Kredi Kartı Veren Bankalar

Sigortasız Kredi / Kredi Kartı Veren Bankalar

Bankalar kredi kullandırırken usulsüz bulunmasına rağmen farklı isimler altında çok sayıda masraf kesintisi yapmaktadır. Kredi kullanırken ödenen masraflardan biride sigorta masrafı olarak öne çıkmaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:28
Sigortasız Kredi / Kredi Kartı Veren Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayat Sigortası Nedir?

Özellikle de uzun vadeli ve yüksek tutarlı kredilerde hayat sigortası yaptırılması zorunlu tutulmaktadır. Aslında yabancı ülkelerin bir çoğunda insanların çocuklarının ve sevdiklerinin geleceğini güvence altına almak adına uyguladıkları rutin bir uygulama olan hayat sigortası poliçesi ülkemizde aynı ilgiyi görememektedir. Hayat sigortası kişinin vefat etmesi durumunda poliçede yazan tutardaki meblağın yasal miraçılarına ödenmesini sağlayan sigorta türüdür.

Kredilerde Hayat Sigortası Zorunlu Mu?

Hayır, kredi kullanan kişinin hayat sigortası yaptırmasını zorunlu kılan hiçbir yasal müeyyide yani yaptırım yoktur. Bu kişinin kendi tercihidir. Aslında bankaların hayat sigortası ya da diğer sigortalar için bu kadar ısrarcı davranmalarının nedeni her bankanın kendi sigorta şirketi markasının bulunmasıdır. Yani kullanılan her kredi aslında kendi sigorta şirketi için de potansiyel müşterilerin ortaya çıkmasını ve buradan da kazanç elde etmesini sağlamaktadır. Banka tek bir işlemle hem kredi paketini hem de sigorta paketini müşterisine satarak kazanç elde eder.

Hayat Sigortası Ne İşe Yarıyor?

Aslında hayat sigortası hem kredi kullanan kişiyi hem de kredi kullandıran bankayı güvence altına alıyor. Kredi kullanan kişinin vefat etmesi halinde hayat sigortası poliçesi hemen devreye giriyor ve poliçide yazılı olan teminat tutarı poliçe bozularak açığa çıkarılıyor.

Banka bu tutardan alacağını tahsil ediyor ve kalanın miktar bulunuyorsa bu tutar ölen kişinin yasal mirasçıları arasında miras payına göre bölüştürülerek paylaştırılıyor. Hayat sigortası olmayan kişinin ölümü halinde kredi borçları ise yasal mirasçılarından tahsil ediliyor. Yani kişi vefat etse dahi banka borçları yasal mirasçılarından tahsil ediliyor ve borçtan kurtulma gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Hayat Sigortasız / Sigortasız Kredi ve Kredi Kartı Veren Bankalar

Kredi kartı konusunda bankalar sigorta zorunluluğu uygulamazken yüksek tutarlı kredilerde ve konut sigortası paketlerinde ise hayat sigortası şartı öne sürülebiliyor. Kolay kredi veren bankalar hayat sigortasını şart koymazken yüksek kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi sunan kişilere bankalar bu konuda daha esnek davranabiliyor. Yapı Kredi Bankası, ING Bank, Finansbank, Aktif Bank ve Fiba Bank bu şartları taşıyan kişilere sigortasız kredi verebiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP