DOLAR

32,5468

0.09%
EURO

34,8783

0.6%
ALTIN(gr)

2.430,37

-0,09%
BİST 100

%
TCMB Bünyesinde TL Karşılığı Altın Swap Piyasası Açıldı!

TCMB Bünyesinde TL Karşılığı Altın Swap Piyasası Açıldı!

TCMB bünyesinde TL karşılığı altın swap piyasası bugün açıldı. Altın swap işlemleri ne zaman başlıyor, saat kaç aralığında yapılacak? Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:03
TCMB Bünyesinde TL Karşılığı Altın Swap Piyasası Açıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesinde TL karşılığı altın swap piyasası 6 Mayıs 2019 da açıldı. Fakat işlemlerin yarın yapılması beklenmektedir. Sebebi ise; Londra tatili’dir.

Altın Swap Piyasası Açıldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Türk Lirası karşılığı altın swap piyasası 6 Mayıs 2019 itibarıyla açıldı. Saat 10:00 ile 15:30 saat aralığında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesinde TL karşılığı altın swap işlemleri yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre Londra’da 6 Mayıs tatil olması gerekcesiyle piyasada işlemlerin 7 Mayıs itibari ile başlaması bekleniyor. Londra Piyasalarının kapalı olmasının sebebi ise Banka tatili olduğu öğrenildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından ankalara geçen hafta gönderilen yazıda işlem limitinin 100 ton olduğu belirlendi.

Merkez Bankası swap işleminde bankalardan altın alıp yerine TL sağlayacak. İşlemler 1 hafta vade il gerçekleştirilecek. Vadenin resmi tatile gelmesi durumunda 2 hafta vadeli işlem yapılacağı bildirilmişti.

Swap Nedir?

Finans piyasalarında swap iki tarafın belirli zaman dilimi içinde bir varlık ya da yükümlülüğe bağlı olarak farklı faiz ödemelerini ya da döviz cinsini karşılıklı olarak değiştirdikleri bir takas sözleşmesidir. Ayrıca swap kelime anlamı olarak değiş, tokuş anlamına geliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP