DOLAR

32,4891

0.23%
EURO

34,5521

0.14%
ALTIN(gr)

2.474,90

-0,32%
BİST 100

%
Varlık Şirketinden Nasıl Kurtulurum?

Varlık Şirketinden Nasıl Kurtulurum?

Son dönemde bankaların tahsil edemedikleri alacaklarını varlık şirketlerine devretmeleri vatandaşların sıkıntılı günler yaşamasına neden oluyor. Varlık şirketleri adeta vatandaşı taciz ederken, vatandaşta "varlık şirketinden nasıl kurtulurum?" sorusunun yanıtını arıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Varlık Şirketinden Nasıl Kurtulurum?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Varlık Şirketi Nedir?

Bankalar başta olmak üzere finans kurumları tarafından kendilerinin tahsil edemedikleri alacaklarını belirli bir para ödeyerek satın alıp, bu alacakları tahsil etmeye çalışan şirketlere varlık şirketi adı verilmektedir. Bu şirketler bankalarla pazarlık yaparak bankaların alacaklarını belirli bir tutarda para ödeyerek satın alır, ardından borçlarını ödemeyen kişilerden kendileri tahsil etmeye çalışmaktadır.

Varlık Şirketine Devredilen Borç Ödenmezse Ne Olur?

Bankalar üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen tahsil edemedikleri alacaklarını varlık şirketlerine devretmektedir. Bu sayede hem belkide tahsil edemeyecekleri alacakları üzerinden yüzde 30 oranında gelir elde etmekte hem de batık kredi tutarı rakamlarının bilançolarında ağırlık oluşturması sorunundan kurtulma fırsatı yakalamaktadır.

Bu şirketler para ödeyerek satın aldıkları alacaklarını tahsili için oldukça ısrarcı davranmaktadır. Sürekli olarak alacaklarını ödemeyen kişileri arayan şirketler genelde bıktırarak alacağı tahsil etme yöntemini benimsemektedir. Gün içinde aynı kişinin defalarca aranması gibi çok sayıda varlık şirketi şikayeti sosyal medyadan dile getirilmektedir. Şirket alacağın tahsili için her yolu denemekte, ödeme yapmayan kişilerin haciz edilebilecek bir taşınmazı ya da maaşı varsa haciz yöntemi ile alacağını tahsil etmeyi tercih etmektedir.

Varlık Şirketini Nereye Şikayet Edebilirim?

Banka ya da varlık şirketi ne olursa olsun alacağın tahsili için sürekli olarak kişinin taciz edilmesi söz konusu değildir. Bu tip bir tacize uğruyorsanız ve sürekli olarak rahatsız ediliyorsanız bu durumda şikayette bulunarak yasal haklarınızı kullanabilirsiniz. Bir avukata danışarak bu konu hakkındaki yasal haklarınızı öğrenebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP