DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Bankada Parası Olanlar Dikkat! O Süre 3 Ay Uzatıldı!

Bankada Parası Olanlar Dikkat! O Süre 3 Ay Uzatıldı!

Banka mevduatlarında parası olanları yakından ilgilendiren gelişme. Dövize olan ilgiyi düşürmek adına o süre 3 ay daha uzatıldı. Yılsonuna kadar olan süre 2021 Mart ayı sonuna kadar uzatıldı. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Bankada Parası Olanlar Dikkat! O Süre 3 Ay Uzatıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşın dövize olan talebini düşürmek isteyen para politikaları yöneticileri mevduat faizlerine yeni uygulamaya konan stopaj vergisi indirimini 3 ay daha uzatma kararı aldı.

Son açıklanan faiz artırımları ve stopaj indirimleri ile birlikte vadeli mevduat hesaplarına olan ilgi arttı.

Herhangi bir bankada hesabı bulunanlar için 31.03.2021 tarihine kadar faiz gelirinden alınan stopaj vergisi indiriminden faydalanma şansı devam ediyor. Mevduat hesaplarında gerçekleşen stopaj oranlarında indirim devam ediyor.

Bu kararla birlikte değişime uğrayan mevduat faizlerinden; Bir yıla kadar geçerli olan vadeli hesaplarda oran %3 olmakla beraber vadesiz ve ihbarlı hesaplar da 6 ay için %5, Bir yıldan daha uzun vadeli hesaplar için belirlenen oran ise 0 olmaktadır. Enflasyon oranına göre değişen faiz ise bir yıldan uzun süreli hesaplar için %0 stopaj devam etmektedir.

TL MEVDUATTA STOPAJ EKİM AYINDA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Döviz ve altından TL’ye kaçışın önüne geçmek amacıyla, TL mevduatın faizinden alınan stopajda da indirime gidildi.

TL mevduatlara ödenen faizlerden, vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplar için daha önce yüzde 15 olan stopaj yüzde 5’e, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12 olan stopaj yüzde 3’e düşürüldü.

1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan stopaj ise sıfırlandı.

Döviz tevdiat hesaplarında ve enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda uygulanan stopaj oranları değişmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP