DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Bankalar Çıldırdı 3 Farklı Ödeme Planı Hazırlandı

Bankalar Çıldırdı 3 Farklı Ödeme Planı Hazırlandı

Emekliler çeşitli kurumlardan destek ödemesi alırken baya bor sıkıntı yaşıyor. Emeklilere her destek ödemesine izin çıkmıyor. İşte detaylar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:14
Bankalar Çıldırdı 3 Farklı Ödeme Planı Hazırlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal güvenlik kurumlarıyla bağlantılı olan vatandaşlar destek ödemeleri alırken hayli zorlanıyor. Yaşanan hu duru pandeminin oluşturduğu ekonomik buhranın üzerine tekrara bir buhran yüklüyor. Emekliler de bu buhranı yaşayan kesimlerden bir tanesi. Aylık düzenli olarak maaş alan emekliler devletten destek alamazken aldıkları maaşın azlığından dolayı bankalardan kredide alamıyor. Pandemi öncesinde ek islerle ayakta duran emekliler özellikle sokağa çıkma yasaklarıyla beraber mevcuttaki ilerini de kaybetti. İş imkânlarını kaybeden emeklilere devlet ve bankaların nakdi destek vermemesi şikayetlere sebep oldu. Bu durumu çözen devlet TEB, Akbank, Ziraat Bankası ile aynı masaya oturarak uzun uzun toplantılar düzenledi ve istenen sonuca ulaşıldı. Buna göre emeklilere 3 kademeli ödemeler yapılacak ve bu ödemelerin toplamı 3 bin TL’yi bulacak.

Ödemeler 3 Aşamalı

Yapılan açıklamaya göre istenen şartların sağlayan emekliler prim, promosyon ve diğer ödemelerin ile beraber yılda 3 bin TL ödeme almış olacak. Ve bu ödemeler 2.5 yılda bir tekrarlanacak. Bankaların istediği tek şart ise maaşını kendi bankalarına taşınması. Emekliler maaşlarını kendi bankalarına taşıdıktan sonra imzalayacakları taahhütname ile bunu yasal bir zemine oturtacak. Sürecin devamında banka müşterisi olacak olan emekliler bu bankaların özel kredi kampanyasından ve diğer ödemlerinden de yaralanabilecek. İmzalanacak taahhütname 2.5 yılı kapsıyor bundan dolayı bu süre bittikten sonra tekrar aynı sözleşme imzalanırsa ödemeler aynı şekilde tekrarlanacak. Başvuruların başlayacağı tarih ilerleyen günlerde netleşecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP