Bankalar Neden Kredi Vermez?

Bankalar Neden Kredi Vermez?

Bankaların kredi kullanmak isteyen kişilerde aradıkları belli başlı kriterler bulunmaktadır. Bunları taşıyan kişilerin kredi başvuruları kolay bir şekilde onay alırken karşılayamayan kişilerin kredi reddi kararı ile karşı karşıya kalmaktadır. Peki, kredi başvurusu neden onaylanmaz?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Bankalar Neden Kredi Vermez?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankalar Neden Kredi Vermez?

Kredi başvurularında bankaların dikkate aldığı en önemli öncelik kullandırdığı kredilerin geri dönüşüdür. Banka geri dönüşünden emin olduğu krediyi vermeyi tercih eder. Yani güvenilir kişilerin borçlanmasına izin verir. Bunu gösteren en önemli veri ise hiç tartışmasız kredi notu ortalamasıdır.

Günümüzde kredi notuna bakmayan bankalar bulunmadığı gibi her bankanın aradığı kredi notu ortalaması aralığı farklıdır. Örneğin kolay kredi veren bankalar orta riskli kredi notu ortalaması olan kişilere dahi kredi notu verirken zor kredi veren bankalar az riskli kredi notu ortalaması olan kişilere dahi kredi reddi kararı çıkarabilmektedir.

Bankadan kredi alamıyorsanız bu kriterleri gözden geçirmeniz gerekir;

  • Kredi notu ortalaması için bankanın aradığı uygun musunuz? Kredi başvuru formu doldurmadan önce mutlaka kredi notu sorgulama işlemi yaparak notunuzu öğrenin ve buna göre başvurunuzu şekillendirin. İyi kredi notu ortalaması olarak kabul edilen kredi notu 1500 puan sınırının altındaysanız bu durumda mutlaka kolay kredi veren bankalar üzerinden kredi başvurusunda bulunun.
  • Kullanmış olduğunuz geçmiş kredi ödemelerinizi gösteren kredi sicili geçmişiniz mutlaka temiz olmalıdır. Banka borcu nedeni ile haciz ya da yasal takip altına giren kişiler kara listeye girdikleri için bankadan kredi kullanamaz. Kara listedekilere kredi veren bankalar kesinlikle yoktur.
  • Maaşa göre kredi hesaplama işlemi yapmadığınız takdirde yüksek kredi notuna kredi reddi kararı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bankalar maaşın yarısını geçmeyen aylık ödeme tutarına sahip krediler için onay vermektedir. Yani aylık belgelenebilir geliri 2 bin lira olan bir kişi en fazla bin liralık aylık ödemeye sahip kredi için onay alabilir.Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP