DOLAR

32,5912

0.34%
EURO

34,8214

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,46

0,94%
BİST 100

%
Bankalar Ortak Bildiri Yayınladı 48 Aya Varan Vadelerle Kredi Verilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bankalar Ortak Bildiri Yayınladı 48 Aya Varan Vadelerle Kredi Verilecek

Bankalar Ortak Bildiri Yayınladı 48 Aya Varan Vadelerle Kredi Verilecek

Korona virüsün baş göstermesiyle beraber vatandaş kredi çekmek için kampanyaları takip ediyor. Geniş kapsamlı kredi kampanyasının duyurusu yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Bankalar Ortak Bildiri Yayınladı 48 Aya Varan Vadelerle Kredi Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği(TBB) ‘nin açıklamasıyla beraber vatandaşlar ekranlara akın etti. Birçok bankanın katılımıyla verilecek kredi için çalışmalarda sona gelindi. Geri ödeme olmadan ve faiz oranını makul seviyede tutarak kredi verecek bankalara şimdiden başvurular yağmur gibi yağmaya başladı. Çeşitli faiz oranları kullanacak olan bankalar bu tercihi vatandaşa bırakacak. Çekilecek olan kredinin limiti, vade seçenekleri gibi durumlar faiz oranlarının türünü etkileyecek. Bundan dolayı vatandaş hangi kredi türünü tercih edeceğini çok iyi araştırmalı. Vatandaş karar verdikten sonra bankalar birliğinin sunmuş olduğu fırsatlardandilediğini değerlendirebilir. İlk 1 yıl geri ödeme almayacağını belirten bankalar bu sayede vatandaşın çekilen krediden maksimum yararlanacağını belirtiyor.

Sabit Faizli Kredi İmkanı da Sunulacak

Vade seçenekleri hakkında da açıklama yapan bankalar 48 aya varan taksitlendirme imkanının olduğunu belirtiyor. Vatandaş daha seviyede bir taksitlendirme yaparak kredi borcunu ödeyebilecek. Vaktinden önce kredi borcunu kapatmakisteyenler işçin de uyarı gecikmedi. Buna göre ödeme planından önce davranıp kredi ödemek isteyen vatandaşların başı faiz oranlarıyla derde girebilir. Değişken faiz oranı sistemini uygulayacak olan bankalar TLREF 250 puanı baz alarak kredi belirleme yoluna gidecek. Sabit faizli kredileri içinse en yüksek faiz oranı %14.5 olarak belirlendi. Kredi başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar ise kredi sicil notlarına dikkat etmeli. Bankalar diğer evraklara ek olarak kredi sicil notuna da dikkat edeceklerini belirtti. Kredi notu düşük ise yükseltmek için işlemlere başlamalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP