DOLAR

32,3309

0.24%
EURO

35,0955

-0.12%
ALTIN(gr)

2.296,45

0,85%
BİST 100

%
Bankalar Rekor Kırmaya Başladı! En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu

Bankalar Rekor Kırmaya Başladı! En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu

Pandemi sonrasında vatandaşların en çok merak ettiği konulardan birisi de 32 günlük vadeli mevduat hesabı faizleri meydana geldi. Faiz oranlarında ise yapılan son değişiklikler vatandaşların ilgi odağı oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Bankalar Rekor Kırmaya Başladı! En Yüksek Faiz Veren Bankalar Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan haberler göre faiz oranları 16.00’e kadar ulaşmayı başardı. Bu faiz kapsamında vatandaşların tek korkusu risk almak oldu. Böylelikle vadeli mevduat hesabına yönelmeye başladılar. Yatırım yapmak adına sunulan vadeli mevduat hesabını seçen vatandaşlar burada nasıl bir yol izleyeceklerini bulmaya çalıştılar. Paralarını bankaya yatırarak birikim yapmaya çalışan vatandaşlar farklı bankaları da inceleyerek faiz oranlarını kıyaslamaya çalışıyorlar. Bankaların kasım ayının başlarında e-vadeli hesap açan vatandaşlar için hoş geldin faizi uygulaması geldi.

Bankaların Vadeli Günlük Mevduat Faiz Oranları Nelerdir?

Ziraat Bankası 32 günlük vadeli mevduat faiz oranı ile birikimlerini yatıran vatandaşlar faiz oranının sonucunu beklemektedirler. Ziraat Bankası da açıklamada bulundu. 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı %14.50 olarak piyasaya sürüldü. Garanti bankası da bu 32 günlük vadeli mevduat hesabının faizini %24.50 olarak belirledi. Fibabanka ya bakacak olursa eğer bu da faiz oranını %16.00 olarak belirledi. Sona kalan iki bankanın da faiz oranları aynıdır. Bu iki bankada Burgan Bank Dijital ve Odeabank Oksijendir. Bu faizler 1ay, 3ay, 6ay ve 1 yıl olarak uygulanarak bu vadelere göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda vatandaşlar kendilerine uygun faiz oranlarını seçme imkanları bulunur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP