Bankalara Olan Tüm Borçları Kapatmak İçin Kredi Nasıl Kullanabilirim?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Bankalara Olan Tüm Borçları Kapatmak İçin Kredi Nasıl Kullanabilirim?

Bankalara Olan Tüm Borçları Kapatmak İçin Kredi Nasıl Kullanabilirim?

Farklı zamanlarda kredi kullanan ve birden fazla kredi ödemesi olan kişiler için hem bu kredilerin ödeme tarihlerini takip etmek hem de bir süre sonra üst üste binen taksitler nedeni ile ödeme yapmak zorlaşmaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Bankalara Olan Tüm Borçları Kapatmak İçin Kredi Nasıl Kullanabilirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi borçlarının yanı sıra kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borcu gibi bankalara farklı borçları olan kişiler için ise çare tüm banka borçlarını tek bir hesapta toplamaya yarayacak olan borç kapatma kredisi kullanmaktır. Borç transfer kredisi olarak ta bilinen bu kredi türünde farklı bankalara olan borçlar ya da aynı bankaya olan birden fazla borç tek bir kredi paketinde toplanarak yeniden taksitlendirilmektedir.

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar 2018

Türkiye’de hizmet veren ve ihtiyaç kredisi kullandıran tüm bankalar aynı zamanda borç kapatma kredisi veren bankalar arasında yer almaktadır. Yani her bankanın borç kapatma kredisi paketi bulunmakla beraber bankalar müşterilerinin yapmış olduğu başvuruları kabul etme ya da reddetme hakkına da sahiptir. Banka müşterisi tarafından yapılan kredi başvururusun incelemekte uygulamakta olduğu politikalar gereği değerlendirerek kredi istihbarat bölümü aracılığı ile sonuçlandırmaktadır.

Borç Transfer Kredisi Nedir?

Başka bir bankadan kullanılan kredi ürünün farklı sebeplerle bir başka bankaya aktarılması işlemine borç transfer kredisi adı verilmektedir. Yapılan işlemin kredi transferi olarak kabul edilebilmesi için borcun bir başka bankaya taşınması gerekir. Aynı banka içerisinde yapılan tüm borçların tek bir hesapta toplanması işlemine ise borç kapatma kredisi adı verilmektedir.

Yapılan işlemin ortak amacı ödeme tarihleri ve vadeleri farklı olan tüm borçların tek bir kredi paketinde toplanarak yeniden vadelendirilmesi, bu sayede hem tek bir ödeme tarihi oluşturulması hem de aylık ödemelerin azaltılarak borcun ödenmesinin kolaylaştırılmasıdır. Tüm banka borçları tek bir hesapta toplanmakta, 48 ay vadeli kredi kullandırılarak borçların tümü tek bir taksit halinde ödenmeye başlanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP