DOLAR

32,5245

0.02%
EURO

34,8570

0.53%
ALTIN(gr)

2.428,59

-0,16%
BİST 100

%
Bankalardan Asrın Hamlesi Vatandaşın Borçlarını Kapatıyorlar
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bankalardan Asrın Hamlesi Vatandaşın Borçlarını Kapatıyorlar

Bankalardan Asrın Hamlesi Vatandaşın Borçlarını Kapatıyorlar

Salgın döneminde vatandaş bankalara borçlandıkça borçlandı. Borç yüzünden daha fazla kredi alamayan vatandaş zorda. Bankalar bu durumun önüne geçmeye çalışıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Bankalardan Asrın Hamlesi Vatandaşın Borçlarını Kapatıyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Transfer kredisi olarak paylaşılan kredi kampanyasına başvurular yağmur gibi yağdı. Özellikle salgın sürecinde işsiz olan vatandaşlar ve nakit ihtiyacı olan vatandaşlar kredilere çok rağbet ediyor. Ancak bankalar da kredi verirken rutin işlemlere dikkat ettiği gibi kredi notuna da dikkat ediyor. Kredi sicil notu düşük olan vatandaşlara ve kara listede olan vatandaşlara kredi vermeyen bankaların sayısı oldukça fazla. Piyasada kredi sirkülesinin daralması bankaları alarma geçirdi. Yapılan araştırmaların ardından vatandaşların büyük kısmının kredi borcu olduğu tespit edildi. Bu borçların ortalaması alınarak belli bir meblağa karar verildi. 50 bin TL’ye kadar kredi verileceği açıklandı. Geriye kalan kredi borçlarını vatandaş kendisi tamamlamış olacak.

Özel Bankalar Onayı Verdi

Verilmesi planlanan kredi için yol haritası da çıkarıldı. Buna göre tüm borçlar bir çatı altında toplanacak. Ve verilecek olan kredi bu borca oranlanarak verilecek. Kredi kampanyasının vade seçenekleri de oldukça cazip. 36 aya varan taksitlendirme seçeneği ile tüm vatandaşlar rahat bir nefes alacak. Kredi verecek bankalar da belirlendi. TEB, Deniz Bank, Akbank, Finans Bank borç kapatma kredisi verecek bankalardan. Başvuruların yüz yüze yapılması karalaştırıldı. Online şeklinde başvuru yapılması için gerekli saha çalışması devam ediyor. İlerleyen günlerde bu seçeneğinde aktif edilmesi bekleniyor. Kredi başvurusu yapacak olan vatandaşlara ise uyarı geldi. Kişinin hangi bankada borcu varsa o bankadan kredi alması isteniyor. Bu şekilde işlemlerin daha hızlı olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP