DOLAR

32,3483

0.26%
EURO

35,1132

-0.12%
ALTIN(gr)

2.308,18

1,36%
BİST 100

%
Bankalardan Esnafa Son Dakika Haberi Beklenen Kredi İçin Onay Geldi

Bankalardan Esnafa Son Dakika Haberi Beklenen Kredi İçin Onay Geldi

Esnaflar için paylaşılan kredi kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. 50 bin TL’ye kadar kredi alabilecek olan esnaflar için başvuru tarihi verildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
Bankalardan Esnafa Son Dakika Haberi Beklenen Kredi İçin Onay Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu bankalarının ve özel bankaların ortak çalışması sonucu verilecek olan kredide diğer detaylar da açıklandı.Faiz oranlarının can sıktığı bu zamanda bankalar bu krediyi faizsiz vermeyi planlıyor. 50 bin TL üst limit olarak belirlense de esnaf 10 bin TL’den başlayarak 50 bin TL’ye kadar kredi alabilecek. Ödeme planı ise esnafla beraber oluşturulacak. Her yönüyle kurtarıcı olan kredi paketinden binlerce esnafın yararlanması bekleniyor. Başvuru durumuna göre bazı esnaflar 100 bin TL kredi alabilecek. Sıfır faizi Halk Bankası PTT ve Kuveyttürk Bankası kredilerinde uygulayacak. KOSGEB’li vatandaşlara ise 50 bin TL tutarında kredi verilecek.

Bazı Meslek Grupları İmtiyazlı Olacak

Esnaf için gereken ham madde, makine, gerekli aletlerin alımı gibi hususlar göz önünde bulundurularak kredi limiti oluşturuldu. Krediyi alan her vatandaş iş yeri için gerekli olan her şeyi kredi sayesinde alabilecek. Kredi almayı talep eden iş yerleri Halk Bankası ile anlaşmalı olsa da aynı hizmetten faydalanabilecek. 36 ay süreyle verilmesi planlanan kredi için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. Kredi başvurusu yaparken getirmeniz gereken belgeler de açıklandı. Buna göre nüfus cüzdanı, üye iş yeri kayıt belgesi, vergi makbuzunun da içinde bulunduğu diğer belgeler başvuru dosyasında bulunmalıdır. Kredi her esnafa verilmeyecek. Özellikle kaybolmak üzere olan meslek gruplarında bulunan esnafa ve genç girişimcilere öncelik tanınacak. Başvuru esnasında gerektiğinde ticari sicil de istenebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP