DOLAR

32,5533

0.02%
EURO

34,8819

-0.02%
ALTIN(gr)

2.428,81

-0,04%
BİST 100

%
Bankaların Elleri Kolları Bağlandı O Merciden Kesin Açıklama Geldi
  • Finans 365
  • Finans
  • Bankaların Elleri Kolları Bağlandı O Merciden Kesin Açıklama Geldi

Bankaların Elleri Kolları Bağlandı O Merciden Kesin Açıklama Geldi

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) vatandaşların lehine bir konuylavatandaşlarınkarşınıza çıktı. Kredi faiz oranlarıdüşürülürken vadeler esnetildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:01
Bankaların Elleri Kolları Bağlandı O Merciden Kesin Açıklama Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre her bankanın kendine göre kredi faiz oranı belirlemesi kargaşaya sebep oluyor. Buna ek olarak vade seçeneklerinde yaşana tek düzelik herkesin canını sıkıyor. Vatandaşlarınrahatşekilde kredi almasının özellikle bu dönemde önemli olduğunu belirten TBB yeni bir kampanya ile tüm bankaları ortak hareket etmeye çağırdı. Bu sayede tüm vatandaşlaraynı krediyi alırken ödeme konusunda da sıkıntı yamayacak. %0.71 faiz oranıylaişlem yapacak olan bankalar bu kampanyada 48 aya varan vade seçeneklerini de konuşturmuş olacak. Bu sayede vatandaşların bütçeleri sarsılmadan ödeme yapmasının yolu da açılmış olacak. Geri ödemesizkredi kampanyalarınınkonuşulduğu masada ilerleyenkampanyalar için bu seçeneğideğerlendirilmeye kararı alındı. Pandemiden dolayı vatandaşlarıninanılmazşekilde bir kredi arayışları mevcut. Bu mevcudiyet kimi zaman vatandaşları zorlasa da genel itibariyle el mahkum şekilde kredi aldırıyor.

Kredi Notu Bu Aşamada Çok Önemli

Birçok bankanın olur verdiği kampanya için geri sayım devam ediyor. TBB çalışmalarınıbitirdiği taktirde vatandaşlar için başvuruları açmayı düşünüyor. Kısa zamandaişlemlerinsonuçlandırılması ve kredilerin verilmesi bekleniyor. Kredi kampanyası için başvuracakvatandaşların ekstra bir ley yapmasına gerek yok. Normal kampanyalarda gereken belgelerin bu kampanyan için degeçerli olacak. Sadece yeni düzenlemeyle beraber vatandaşların kredi sicil notları çok önemli olacak. Kredi sicil notu ortalamanın altındaysa vatandaş kredi alamayacak. Bundan dolayı vatandaşlarınbankalarıyla şimdiden irtibata geçmesi ve kredi notlarını yükseltmesi çok önemli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP