DOLAR

32,3799

0.19%
EURO

35,0567

-0.13%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Bankası Parası Olanlar Dikkat, Bu Değişiklik Sizi İlgilendiriyor

Bankası Parası Olanlar Dikkat, Bu Değişiklik Sizi İlgilendiriyor

Gelen son dakika haberine göre TC merkez bankasında oluşan 475 faz puanlık faiz artışı bankadaki paralara da yansıyacak. Peki bankada parası olan vatandaş bu durumda ne yapmalı? Ne kadarlık bir faiz ile karşı karşıyalar? İşte tüm detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:09
Bankası Parası Olanlar Dikkat, Bu Değişiklik Sizi İlgilendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberlerine göre TC merkez bankasında tam 475 fazlık bir faiz artışı bekleniyor. Bu kapsamda bankada parası olanlarda etkilenebilir, paralarına faiz yansıması gelebilir. Peki bu durumda ne kadarlık bir faiz yansıması görecekler?

Merkez bankası son yaptığı toplantı sonrası 10,25 faiz oranlarına güncelleme getirdi ve 475 puan arttırarak %15 olmasına neden oldu. Bu yeni oranla beraber bankalardaki kaynak maliyetlerinde bir önceki güne göre marjinal bir etki olmayacak. Şuan geçerli olan faiz oranı %14,8 olarak belirlendi ve beraberinde pek bir artış da getirmeyecek.

EVDS Verilerinin Etkisi Var Mı?

Merkez bankasından gelen EVDS verileri kapsamında bankalarda ağırlıklı bir şekilde uygulanan mevduat oranlarının da 1 yıla kadar vade kapsamında 6 Kasım’da %11,7 olarak yer alacağı gözüküyor. Gelen son haberlere göre en yüksek oran %15 olsa dahi bunun artabileceği de konuşuluyor. Banka genelinde yapılan sadeleşme adımları ile beraber tüm fonlarda temel politika kapsamında 1 hafta boyunca vadeli repo faiz oranları yapılacak.

Faizlerde meydana gelen artış etkisi aynı zamanda mevduat ve kredi faizleri üzerinde sınırlı kalacak. %15-16 arasında yer alacak olan faiz oranları birçok bankada %14 olarak açıklandı, buda oldukça dikkat çeken bir başka veri. Tüm bunlar özellikle yabancı yatırımcılara cazip geliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP