DOLAR

32,6039

0.12%
EURO

35,0377

0.43%
ALTIN(gr)

2.418,43

-0,18%
BİST 100

%
Bankaya Gelen İhbar Gündeme Bomba Gibi Düştü!

Bankaya Gelen İhbar Gündeme Bomba Gibi Düştü!

Banka müşterilerinin kredi kayıt bilgilerinin satıldığı ortaya çıktı. Bir banka da çalışan 39 kişinin, müşteri kayıt bilgilerini gayrimenkul satıcıları, inşaat firmaları, otomobil galerilerine sattığı anlaşıldı. Bu çalışanlar hakkında hukuki süreç başlatıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:07
Bankaya Gelen İhbar Gündeme Bomba Gibi Düştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKB Bilgileri Satıldı

Bankaya gelen ihbarı değerlendiren banka yetkililerinin başlattığı inceleme sonrasında müşteri bilgilerinin, üçüncü kişilere satıldığını tespit etti.

Geçen yıl bankanın çağrı merkezini arayan bir kişi, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) bilgilerinin bankada çalışanlar tarafından, para karşılığı üçüncü kişilere satıldığını bildirdi. Söz konusu bilgilerin paylaşıldığını gösterir belgeler, bankanın kurumsal bilgi ağına iletildi. Banka söz konusu iddialar doğrultusunda, çalışanların bilgisine başvurdu. Suçunu itiraf eden şahıs, ayrıca finansman personellerinin de müşteri KKB bilgilerini para karşılığında paylaştığını belirtti. Bu doğrultuda yapılan araştırma sonucunda 39 kişi soruşturmaya dâhil edildi.

Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma Başlattı

Yürütülen soruşturmada personelden Kredi Kayıt Bürosu bilgisi talep eden şahısların araç galericiliği, gayrimenkul satışı gibi işlerle çalıştığı ve kredi kullandırmalarını sağlayarak üçüncü şahıslardan komisyon aldıkları, bu amaçla banka personeline ilettikleri kimlik bilgilerinden Kredi Kayıt Bürosu sorgulaması yaptırarak kişilerin kredi notlarını anlamaya çalıştıklarının ortaya çıktı.

Hapis İstemiyle Soruşturma Devam Ediyor

Kişilerin özel haklarının ihlali ve görevi kötüye kullanmaya bağlı olarak geliştirilen soruşturma, banka çalışanlarının hakkında hapis istemi oluşturuldu. Şüpheliler hakkında 3’er yıla kadar hapis ve 2 bin güne kadar adli para cezası isteniyor.

Kişinin tüm bankacılık bilgileri, nüfus bilgileri ve en önemlisi yatırım mevduat bilgilerinin satılmış olması, tüketiciler için bir endişe konusu oluşturuyor. Son dönemlerde artan dolandırıcılık olaylarına bakıldığında, tüm kişisel veriler doğrulanarak ve bankacılık bilgileri verildiğinden şüpheler hızlı bir şekilde yükseliyor. Tüm mali verilerimizin güvenliği yeterli şekilde sağlanıyor mu sorusu, güçlü bir şekilde sorulmalı ve yetkili birimlerce düzenlemeler yapılmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP