DOLAR

32,5759

0.09%
EURO

34,9461

0.3%
ALTIN(gr)

2.426,14

0,14%
BİST 100

%
Barınma Desteği Almak İsteyenlere Müjde 5 Bin TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Barınma Desteği Almak İsteyenlere Müjde 5 Bin TL Ödeme Yapılacak

Barınma Desteği Almak İsteyenlere Müjde 5 Bin TL Ödeme Yapılacak

Eşya destekleri olarak gelen ödemeler için devlet alarma geçti. Tüm çalışmalar tamamlandı. Yapılan açıklamaya göre son zamanlarda gıda ve yakacak ödemeleri inanılmaz şekilde talep topluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Barınma Desteği Almak İsteyenlere Müjde 5 Bin TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ancak barınma destekleri için de aynı taleplerin oluştuğu edinilen bilgiler arasında. Kademeli olarak yapılan destek ödemesi tüm vatandaşların sevgilisi haline geldi. Daha evvelden eşya destekleri barınma desteklerinden bağımsız olarak ilerleyen bir ödemeyeydi. Ancak devlet yeni çalışmasıyla beraber barınma destekleriyle eşya ödemelerini birleştirdi. Eşya desteği için başvuru yapacak olan vatandaşın evine gönderilecek ekip ile ev için gerekli olan tüm sistemler görüntülenmiş olacak. Özellikle tamiratlık işlemler mevcutsa bu işlemlerin bedava yapılması söz konusu olacak. Ancak her ev tamiratı kabul etmeyebiliyor. Özellikle eski yapılı evler bu durumdan daya da muzdarip. Bu bağlamda tamir kabul etmeyen evler için devlet baka bir desti vermeyi hayata geçirdi.

Eşya Desteği Her An Hazır

Geri ödemesi olacak olan hibe desteği ile beraber vatandaşlar prefabrik evlere geçebilecek. Ev sahibi olmayan ve evi bakımsız olan vatandaşların kullanacağı bu desteğin tutarı 20 bin TL olarak açıklandı. 20 bin TL’yle beraber çok güzel bir prefabrik eve çıkmak mümkün olacak. Ev konusu tamamlandıktan sonra eşya başvuruları değerlendirmeye alınacak. Evi permeperişan olan vatandaşa sorgusuz sualsiz devlet desteği verecek olan devlet evi iyi durumda olan vatandaşlara belli artlar getirdi. Haneye giren gelir miktarı kişi başı 700 TL olacak gibiyse o zaman devlet desteği alınabilir. Buna ek olarak başvuruyu yapacak olan kişi 18 yaşından büyük olmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP