Barınma Desteğinde En Çok O Dikkatleri Çekiyor Başvurularda Patlama Yaşandı

Barınma Desteğinde En Çok O Dikkatleri Çekiyor Başvurularda Patlama Yaşandı

Pandeminin hepimizi eve kapattığı şu günlerde ev sahibi olmayan vatandaşların durumu içler acısı bir hal alıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Barınma Desteğinde En Çok O Dikkatleri Çekiyor Başvurularda Patlama Yaşandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakın zamanda devlet barınma destekleri konusunda ciddi hamlelerde bulunmuştu. Bulunulan hamlelerin bazısı bazı destek ödemelerini barınma desteklerimin içine almak olurken bazı ödemelerin de zamlanması dikkatlerden kaçmadı. Bu durumda vatandaşların talepleri etkili olurken memurlar için yapılan toplu görüşmelerde tavsiye edilen zam oranının uygulanmasının da büyük etkisi var. Uygulanacak zam oranı her devlet ödemesine aynı şekilde yansıtılamayacak olsa da çok fazla talep alan ve vatandaşları zor durumdan kurtaracak her ödemeye zam yapıldı. Zam alan ödemelerin başını ise barınma destekleri çekti. Buna göre devlet prefabrik evler için destek verirken gayet bonkör davranacak. Daha önceden 20 bin TL barınma desteği veren devlet yeni dönemde 28 bin TL destek vereceğini duyurdu.

Başvurular İçin Sınır Yok

Prefabrik ev desteği almadan önce vatandaşların belli başlı şartlı yerine getirilmiş olması gerekiyor. Arınma destekleri için isteyen vatandaşların E Devletten başvuru yapması beklenirken isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmesi tavsiye edildi. Her iki durumda da barınma desteğinin hangi çeşidi için başvuru yapılırsa yapılsın evinize bir ekip ziyarete gelecek. Evi kolaçan edecek olan ekipler eksik ne var ve nasıl giderilir sorularına yoğunlaşacak. Tamirat gerekiyorsa tamirat yapılacak ancak bazı evler tamir yapılamayacak kadara döküldüğünden dolayı vatandaşların eni bir eve çıkması icap edecek. Devlet burada yine devreye girerek geri ödemesi olmak kaydıyla vatandaşlara ev desteği sunmuş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP