DOLAR

32,4525

0.12%
EURO

34,4942

-0.02%
ALTIN(gr)

2.474,29

-0,34%
BİST 100

%
Barınma Desteklerinden İki Farklı Hamle Geliyor Açıklamalar Rahatlattı
  • Finans 365
  • Finans
  • Barınma Desteklerinden İki Farklı Hamle Geliyor Açıklamalar Rahatlattı

Barınma Desteklerinden İki Farklı Hamle Geliyor Açıklamalar Rahatlattı

Barınma desteği almak isteyen vatandaşlar için devletten açıklama geldi ve yapılan açıklama herkesi rahatlattı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:57
Barınma Desteklerinden İki Farklı Hamle Geliyor Açıklamalar Rahatlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteklerinin aşama aşama olması yeni bir usul olarak belirlendi. Her desteğe yapılmayan yöntem barınma desteklerine uygulanmış oldu ve barınma destekleri de vatandaşların en çok istediği desteklerden bir tanesi. Gıda ve yakacak destekleri vatandaşların en çok tercih ettiği diğer desteklerden de sadece birkaçı. Vatandaşlar en önemli ihtiyaçları devletten talep ediyor ve talep sonucunda desteğini temin etmiş oluyor. Verilecek son destek de barınma desteği olarak kayıtlara geçti. Barınma destekleri aslında 3 resmiyette 2 aşamalı olarak yapılacak. İlk olarak vatandaşların durumları kontrol edilecek ve maddi olarak sıkıntılı olan vatandaşlar ön sıralara konulacak. Her vatandaşın isteğine cevap verecek olan devlet bir hiyerarşi belirleyerek öncelik sırası oluşturmuş durumda.

Yeni Dönemde Zam Yok

Barınma desteği için başvuru yapan vatandaşların maddi olarak geçmişlerine bakıldıktan sonra evlerine gönderilecek bir ekiple evlerinin durumu değerlendirilecek. Evlerinin durumu tamirat gerektiren vatandaşlara bu hizmet ücretsiz olarak sunulmuş olacak. Tamiratlık evler tamir edildikten sonra vatandaşlara evleri teslim edilecek ancak her ev bu kadar şanslı olamayabiliyor. Tamir edilmesine rağmen evi normal hâle gelmeyen vatandaşlara devlet destek sunmuş olacak. Bu destek prefabrik evlere yönlendirme şeklinde olabileceği gibi 30 bin TL ev alma desteği olarak da kendini gösterebilecek. Bir diğer destek aşaması ise eşya ödemeleri olacak. Eşya ödemeleri 5 bin TL olarak hesaplandı ve bu tutar zamlanmadan da devam edecek. Sabit kalemlerden olan bu ödeme için yeni dönemde de artış beklenmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP