DOLAR

32,5611

0%
EURO

34,9218

0.07%
ALTIN(gr)

2.431,76

0,09%
BİST 100

%
Barınma Konusu Artık Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Evi Pırıl Pırıl Olacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Barınma Konusu Artık Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Evi Pırıl Pırıl Olacak

Barınma Konusu Artık Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Evi Pırıl Pırıl Olacak

Herkesin evlere çekildiği bu dönemlerdevatandaşlar evlerine yatırım yapmaya başladı. Ancak herkes eşit şartlarda olamayabiliyor. Bu duruma devlet el atacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Barınma Konusu Artık Sorun Olmaktan Çıkıyor Herkesin Evi Pırıl Pırıl Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre gerek kaymakamlıklara gerek belediyelere barınmaya yönelik şikâyetler çok gelmeye başladı. Bu şikâyetlerideğerlendiren devlet vatandaşlar için barınmadesteködemeleri yapmaya karar verdi. Verilen karar göre bir ekip vatandaşlarınevlerini incelemeye giderek yapılması gerekenler hakkındarapor hazırlayacak. Raporun hemen ardından ev için gereken tüm işlemlerigerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek bir şet yoksa o zaman prefabrik ev için farklı bir destek ödemesi sunulacak. 20 bin TL ödeme verecek olan devlet vatandaşlar için unutulmaz bir fırsat sunmuş olacak. Ekiplerin gelmesinde en geç 1 hafta sonra ilgili vatandaşın evine gerekli işlemeler yapılacak.

3 Aşamalı Bir Program Olacak

İlk olarak evin tamirat gerektirip gerektirmediğine bakacak. Eğer ev sadece tamirat gerektiriyorsa o zaman ücretsiz bir şekilde tamirat işlemlerigerçekleştirilecek. Ancak bazı evler eski olması sebebiyle tamiratı fazla kaldıramıyor. Tesisatta yaşanansıkıntılar hem vatandaşı hm yetkililerioldukça yoruyor. Devlet bunun önüne geçmek için prefabrik ev olayını da yürürlüğe koydu. Buna göre tamiri mümkün olmayan evleri için vatandaşlara 20 bin TL ödeme sağlanacak. Bu ödemeler sayesindevatandaşlarprefabrik ev kurabilecek. Barınma destek ödemelerinden olan eşya ödemesi ise ya tamirat işlemlerinden sonra devreye konacak ya da prefabrik ev meselesi hallolduktan sonra sisteme konulacak. Eşya destek ödemsi sise 5 bin TL olarak açıklandı. Destekten faydalanılması için vatandaşların asgari ücretin üçte birini alması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP