DOLAR

32,4876

-0.17%
EURO

34,9627

0.3%
ALTIN(gr)

2.429,17

0,26%
BİST 100

%
Başkan Erdoğan Açıkladı: 1500 TL lik Yeni Bir Destek Daha Geldi!
  • Finans 365
  • Finans
  • Başkan Erdoğan Açıkladı: 1500 TL lik Yeni Bir Destek Daha Geldi!

Başkan Erdoğan Açıkladı: 1500 TL lik Yeni Bir Destek Daha Geldi!

Pandemi süreci ile birlikte zor günler geçiren esnaf ve vatandaşlar için bu zorlu dönemde devlet destekleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma ile ilgili yeni bir desteği daha açıkladı. İşte yeni destek paketi ve 1500 TL maddi yardım ile ilgili detaylar

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:59
Başkan Erdoğan Açıkladı: 1500 TL lik Yeni Bir Destek Daha Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi nedeniyle maddi anlamda zorluk yaşayan esnaf ve vatandaşlara verilen devlet desteklerine bir yenisi daha eklendi. Ekonomik olarak zorlu bir süreçten geçen ülke insanını birazda olsa rahatlatabilmek adına bir takım destekler verildi, verilmeye devam ediyor.

Koronavirüs pandemisi ülkemizde uzun bir süredir devam ediyor. Bu süreçte vatandaşların mağdur olmaması için birçok destek paketi hayata geçirilmişti.

29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma süreci başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tam kapanma sürecini başlayacağını duyurmuştu.Daha sonrasında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için peş peşe yardım paketleri açıklanmaya başladı. Salgın döneminde uzun süre iş yapamayan esnaflar için de yeni bir destek paketi duyuruldu.

Daha öncesinde kira yardımı yapılan esnaflara 1.500 TL’lik destek yapılacak.1.500 TL’lik Destekten Kimler Yararlanabilecek Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunulacak olan destekleri açıkladı.

Nisan ve Mayıs aylarında yemek sektörü işletmelerine prim desteği verilecek, sektör çalışanlarının primlerini devlet karşılayacak. Buna ek olarak esnafa da kişi başı 1.500 TL’lik destek verilecek. Kafe, lokanta, restoran personelleri ve bu işletmelerin sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni destekten yararlanabilecek.Başvurular Nereden Yapılıyor? 1.500 TL pandemi finansmanından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını Ticaret Bakanlığı’nın sayfası üzerinden gerçekleştirebilecek.

Daha önceki destekte olduğu gibi işletme sahipleri ve çalışanlar e-devlet üzerinden başvuru gerçekleştirebilecek. e-devlet şifresi olmayan vatandaşlar şifreleri PTT üzerinden temin edebilir.

Kimler Yararlanabiliyor? 1.500 TL’lik pandemi finansmanından yararlanmak isteyenlerin aşağıda yer alan şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Hane başına 1100 TL Tam Kapanma Sosyal Maddi Yardım Programını Bakan açıkladı *Lokanta, kafe ve restoran gibi sektörlerle alakalı bir iş yerinde çalışıyor olmak,

*Ücretsiz izin uygulaması kapsamında hali hazırda sigorta prim desteğinden faydalanmıyor olmak,

Bu şartları yerine getirenler 1.500 TL’lik destek ödemesine başvurma hakkına sahip. Ödemeler Ne Zaman Yapılıyor?Başvuru yapan vatandaşlara ödemeler nisan ve mayıs aylarında yapılacak. Bu iki ay boyunca çalışanlar sigorta desteğinden yararlanmaya devam edecekler.

Tam kapanma sürecinde yeme-içme sektörü paket servis hizmeti verebilecek. 16 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek olan yeni düzenleme kapsamında işletmeler hafta içi 07.00 – 19.00 arasında gel-al ve paket servis hizmeti verecek, 19.00’dan sahura kadar ise yalnızca paket servis olacak. Hafta sonraları sabah 10.00’dan sahura kadar paket servis hizmeti verebilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP