DOLAR

32,6639

0.43%
EURO

34,9955

0.13%
ALTIN(gr)

2.500,98

0,69%
BİST 100

%
Başvuran Her Aile 900 TL Alabilecek Hemen Başvurabilirsiniz
  • Finans 365
  • Finans
  • Başvuran Her Aile 900 TL Alabilecek Hemen Başvurabilirsiniz

Başvuran Her Aile 900 TL Alabilecek Hemen Başvurabilirsiniz

Devlet destekleri birçok kanalla ihtiyaç sahiplerine gitmeye devam ediyor. Son dönemde kaymakamlıklar aracılığı ile ödenen devlet desteklerinde ciddi artış söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Başvuran Her Aile 900 TL Alabilecek Hemen Başvurabilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılacak yeni ödeme de yine kaymakamlık kanalıyla ailelere ulaşacak. Başvuran ailelerin taamına 500 ila 900 TL bandında ödeme yapılması amaçlanıyor. Başvuruların hemen yapılması isteniyor. Çünkübaşvurular bittiğinde tekrar ek süre verilmesi gibi bir durum söz konusu olamayacak. İhtiyacı olan ailelere verilecek devlet desteğinde birtakım şartlar da aranıyor. Korona virüsün tırmanışa geçtiği bu dönemde binlerce ailenin bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Başvurulara da yoğun ilgi gösterilmektedir. Ödemelerden yararlanacak aileler ise belirlendi. İlk olarak eğitimi devam eden öğrencilerin bulunduğu aileler ilk etapta değerlendirilecek. Ardından yeni evlenen vatandaşlar ve engelli vatandaşlar olarak bir sıralama oluşturuldu.

Çocuk Olsun Olmasın Ödeme Sağlanacak

Halihazırda maddi imkansızlıktan dolayı okula gönderilemeyen çocuklar varsa bu ödemeler ile beraber çocukların okula gönderilmesi sağlanacak. Her kademeden öğrenciye verilmesi planlanan bu destek sayesinde ailelerin de omuzlarından yük alınmış olacak. Okul öncesi çocuklar için 500 TL ilkokul çocukları için 750 TL, ortaokul çocukları için 800 TL, üniversite öğrencileri içinse 900 TL ödeme sağlanacak. Çocukları olmayan aileler içinse ödemelerin devam etmesi öngörülüyor. Hesaplamalara göre çocuğu olmayan aileler için 600 TL ödeme yapılacak. Yapılan bu ödemenin kapsamını vatandaş belirleyebilecek. Kira, yakacak, fatura ödemesinde kullanabilir. 600 TL’ye ek olarak fakirlik maaşı ve diğer yardım kalemlerinden de yararlanılabilir. Devlet desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar kaymakamlıklara başvurarak süreci kaymakamlıktan takip edebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP